Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Όσα θα ήθελαν να γράψουν τα παιδιά στον μπαμπά τους

Ο μπαμπάς είναι αυτός που λέει «ναι» στις τρελές ιδέες μας ακόμη και όταν δεν υπάρχει κανένας άλλος να μας υποστηρίξει.

Είναι αυτός που θέλουμε να του μοιάσουμε. Είναι αυτός που μας δίνει την ώθηση να προχωρήσουμε.Είναι το δικό του χέρι στην πλάτη μας που μας κάνει να νιώθουμε ασφαλείς.

Συνήθως δεν εκφράζουμε όλα όσα νιώθουμε γι ‘αυτόν, αλλά ένα γράμμα για να του πούμε «ευχαριστώ» ή «σ’ αγαπώ» είναι καλή ιδέα, ειδικά σήμερα που έχουν την τιμητική τους.

Θα μπορούσατε εσείς ή το παιδί σας να του γράψει κάτι όπως αυτό: 

Ένα γράμμα από την κόρη

«Αγαπητέ μπαμπά,

Από την πρώτη στιγμή που σε γνώρισα με φροντίζεις , με αγαπάς και με προσέχεις… Σε ξέρω ως συγγραφέα, κριτικό, διανοούμενο και φιλόσοφο. Σε ξέρω επίσης ως άτομο που μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματά μου και να συγχωρήσει τα λάθη μου.

Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για όλα όσα έχεις κάνει για μένα. Και επίτρεψε μου να σου πω, σ ‘αγαπώ και θα σε αγαπώ μέχρι την τελευταία μου ανάσα.»

Επιστολή από τον γιο

«Στον υπερήρωα μπαμπά μου,

Θέλω να ξέρεις ότι νιώθω τόσο ευλογημένος που σε έχω για πατέρα. Δεν έχω λόγια για να περιγράψω τη ζεστασιά και την αγάπη που παίρνω από εσένα. Πάντα με ανέβαζες ψηλά και μετά με έκλεινες στην αγκαλιά σου. Είσαι πηγή ασφάλειας για μένα.

Τα αστεία σου ανέκαθεν με έκαναν να γελάω με την καρδιά μου. Αυτό που είμαι σήμερα το οφείλω σε σένα.

Ευχαριστώ που είσαι ο καλύτερος φίλος μου και ο καλύτερος μπαμπάς!»

Γράμμα από το παιδί σου

«Αγαπημένε μου μπαμπά,

Ξέρω ότι δεν σου γράφω ποτέ και ότι γράφω πάντα στη μαμά. Μην εκπλαγείς… Θέλω απλώς να εκφράσω τη χαρά μου και να ευχαριστήσω τον Θεό που  είσαι ο μπαμπάς μου.

Η καρδιά μου γεμίζει με ευτυχία όποτε με φιλάς και κρατάς τα χέρια μου.

Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για τους οποίους σε αγαπώ, μπαμπά. Είσαι πάντα δίπλα μου για να μου δώσεις ό, τι ζητήσω, κάνεις ότι μπορείς για να είμαι χαρούμενη και το πιο σημαντικό, ξέρω ότι δεν θα σταματήσεις ποτέ να με αγαπάς.

Είσαι το πρότυπό μου γιατί μου έμαθες όλα όσα ξέρω μέχρι σήμερα κι ακόμα περισσότερα.

Σ ‘αγαπώ,  για πάντα, μπαμπά.»


Πηγή