Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Φρουτόκρεμες: Σπιτικές συνταγές για μωρά 6 μηνών (vid)

Οι φρουτόκρεμες είναι από τις πρώτες στέρεες τροφές που θα ενταχθούν σταδιακά στην διατροφή του μωρού.

Συνήθως, ξεκινάμε τις φρουτόκρεμες στην ηλικία των 6 μηνών. Όταν το μωρό συνηθίσει στην κατανάλωση των δημητριακών για περίπου 1-2 εβδομάδες, προχωρούμε στα γεύματα με πολτοποιημένα λαχανικά, κρέας και φρούτα.

Αρκετοί παιδίατροι συνιστούν η εισαγωγή των λαχανικών να προηγηθεί των φρούτων καθώς η γλυκύτητα των φρούτων μπορεί να κάνει τα λαχανικά λιγότερο ενδιαφέροντα για το μωρό σας.

Ποσότητα φρούτων

Η ποσότητα των φρούτων και των λαχανικών που καταναλώνει ένα μωρό σε αυτήν την ηλικία κυμαίνεται μεταξύ 2 κουταλιών της σούπας και 2 φλυτζανιών κι εξαρτάται από την ανταπόκριση του κάθε παιδιού στις νέες γεύσεις.

Είναι σημαντικό να αφήνουμε ένα διάστημα 2-3 ημερών περίπου μεταξύ της εισαγωγής νέων τροφών στο διαιτολόγιο του παιδιού για να μπορέσει να αναγνωρίσει τυχόν αλλεργίες.

Μια λύση είναι να εισάγουμε τα νέα τρόφιμα στα πρωινά γεύματα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να διαπιστώσουμε τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις μέσα στην ημέρα.

Αν λοιπόν είστε στο στάδιο που θα ξεκινήστε τις φρουτόκρεμες, το βίντεο που ακολουθεί θα σας φανεί πολύ χρήσιμο γιατί θα βρείτε υγιεινές συνταγές με φρούτα όπως μήλο, μπανάνα, αχλάδι, ροδάκινο και άλλα.


Πηγή