Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Φωτογράφος απαθανατίζει νεογέννητα που κοιμούνται – Υπέροχες φωτογραφίες

Η Shan Fisher είναι μία καταξιωμένη φωτογράφος. Λατρεύει να απαθανατίζει ιδιαίτερες στιγμές των ανθρώπων και οι φωτογραφίες της έχουν διακριθεί και βραβευτεί πολλές φορές.

Η ίδια έγινε μαμά το 2013 και έκτοτε προτιμά να φωτογραφίζει οικογένειες, παιδιά και νέους γονείς με τα μωρά τους. Από τις φωτογραφίες της που ξεχωρίζουν είναι εκείνες με νεογέννητα που κοιμούνται. Η Shan τα στήνει, τα φωτογραφίζει και καταφέρει να αποτυπώσει στις φωτογραφίες της την γαλήνη και την αγνότητά τους.

Το χρώμα που κυριαρχεί στις φωτογραφίες της είναι το λευκό. Δεν χρησιμοποιεί ιδιαίτερα σκηνικά ή props και προτιμά να εστιάζει στις εκφράσεις των προσώπων που φωτογραφίζει και στα συναισθήματα. Και όπως φαίνεται το καταφέρνει περίφημα.

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / shanfisherphotography

Τα μωράκια που φωτογραφίζει κοιμούνται γαλήνια είτε πάνω σε κάποιο κρεβάτι, είτε στην αγκαλιά των γονιών τους. Φορούν λευκά κορμάκια ή είναι σκεπασμένα με λευκές κουβέρτες και η φωτογράφος τα στήνει σε διάφορες πόζες.

Πόσες ώρες κοιμούνται τα νεογέννητα μωρά;

Οι ανάγκες του παιδιού σχετικά με τον ύπνο διαφοροποιούνται όσο αυτό μεγαλώνει. Ένα μωρό από τη γέννησή του μέχρι και τον τρίτο μήνα χρειάζεται από 14 μέχρι 17 ώρες ύπνου την ημέρα και ο κάθε ύπνος του διαρκεί συνήθως δύο με τέσσερις ώρες.

Όσο γαλήνια και αν φαίνονται τα νεογέννητα που κοιμούνται, στην πραγματικότητα, σε αυτό το αναπτυξιακό στάδιο, ο ύπνος τους είναι ανήσυχος. Ξυπνάνε συχνά και συνήθως, το μισό διάστημα από αυτό που κοιμούνται βρίσκονται στο στάδιο του REM ύπνου.

neogennita upnos fotografies 8

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / shanfisherphotography

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες της Shan στην gallery που ακολουθεί.


Πηγή