Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
10 παράπονα που θα ακούσετε όταν τα παιδιά μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο

10 παράπονα που θα ακούσετε όταν τα παιδιά μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο

Εάν τα παιδιά σας μοιράζονται το ίδιο υπνοδωμάτιο, προφανώς ακούτε γκρίνια, γκρίνια και γκρίνια. Σπάνια τα παιδιά χαίρονται που έχουν το ίδιο δωμάτιο με τον αδερφό ή την αδερφή τους, κι όταν αυτό συμβαίνει κρατάει για λίγο.

Εδώ είναι μερικά μόνο από τα πολλά παράπονα που ακούτε καθημερινά!

  1. «Είναι κακιά/κακός.». Συνήθως να ακολουθείται από το «Δεν μου συμπεριφέρεται ωραία.» ή «Με είπε κακιά/ κακό.» Αυτό θα σας κάνει να αναρωτηθείτε πόσους τρόπους μπορούν να βρουν τα παιδιά για να πουν το ίδιο πράγμα;
  2. «Δεν πάει για ύπνο!» Ή το αντίθετο: «Δεν με αφήνει να κοιμηθώ!»
  3. «Μου έκλεψε το αρκουδάκι μου!», θα λέει ο γιος σας ενώ η κόρη σας θα φωνάζει «Μου πήρε την κούκλα μου!» Ξαφνικά θα διαπιστώσετε πώς τα παιδιά σας παίζουν τους Κλέφτες κι Αστυνόμους!
  4. Σύντομα τα πράγματα θα γίνουν πιο βίαια με τις αξιώσεις της φυσικής επαφής. «Με χτύπησε στο πόδι» ή «Με χαστούκισε.» Ακολουθούν φωνές και κλάματα, συμπεριλαμβανομένων των κόκκινων σημαδιών από μώλωπες και γρατζουνιές σ’ όλο το σώμα.
  5. «Εκείνη/ος το έκανε!» Ό,τι κι αν έγινε το φταίξιμο το ρίχνει ο ένας στον άλλον.
  6. «Φοβάται» , θα λέει το ένα παιδί στην αρχή. «Τώρα φοβάμαι κι εγώ», θα προσθέτει. Στη συνέχεια θα προσπαθούν και τα δύο να σας εξηγήσουν πώς κάτι κρυμμένο υπάρχει κάτω από το κρεβάτι ή την ντουλάπα. Δεν θα μπορέσετε να εξακριβώσετε ποιος το ξεκίνησε αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν θα τους επιτρέψετε ξανά να δουν τηλεόραση μέχρι αργά, γιατί είναι κακή επιρροή.
  7. «Μου φώναξε!». «Με κοίταξε άγρια!». «Δεν σταματάει να με κοιτάζει!» Αυτές τις φράσεις πιθανότατα τις ακούτε συχνά πυκνά από το υπνοδωμάτιο και αναρωτιέστε πότε πρέπει να σηκωθείτε.
  8. «Αυτό είναι δικό μου! Αυτό δεν είναι δικό της/του.» Αναρωτιέστε αν αυτό θα συμβαίνει κάθε βράδυ!
  9. «Μιλάει όλη την ώρα!» «Τραγουδάει δυνατά!» «Διαβάζει και με ενοχλεί το φως!» Λοιπόν ήρθε η ώρα, να επιβάλλετε την τάξη!
  10. «Μπορώ να έχω το δικό μου δωμάτιο;» ή «Πότε επιτέλους θα αποκτήσω το δικό μου δωμάτιο;»

Αυτή την τελευταία ερώτηση θα την ακούτε όλο και πιο συχνά όσο τα παιδιά θα μεγαλώνουν και πιθανότατα θα σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα για τον κοινόχρηστο χώρο, για τον οποίο όμως (ειλικρινά) δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Μην ανησυχείτε, το μαρτύριο σας πιθανότατα θα τελειώσει σε 10 – 12 χρόνια, όταν τα παιδιά θα πάνε να σπουδάσουν!

 

 

 

 

Πηγή: baby.gr