Δευτέρα , 25 Ιανουάριος 2021
Λάμψη και γοητεία με πράσινα λαχανικά

Λάμψη και γοητεία με πράσινα λαχανικά

Οι γυναίκες που καταναλώνουν πολλά φρούτα και πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι πιο υγιείς και εκπέμπουν μεγαλύτερη γοητεία, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα.

Τα καροτενοειδή, που υπάρχουν στα καρότα, στις γλυκοπατάτες, στην ντομάτα και στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, είναι φυσικές χρωστικές που θεωρείται ότι βοηθούν στην πρόληψη από τον καρκίνο, χάρη στην αντιοξειδωτική τους δράση. Παράλληλα, έχουν θετική επίδραση στην εμφάνισή σας, βελτιώνοντας τον τόνο του δέρματος, εξηγούν οι ειδικοί.

Οι περισσότερες γυναίκες –ιδιαίτερα οι νεαρές- δεν τρώνε καθημερινά τις 5 συνιστώμενες μερίδες φρούτων και λαχανικών. Οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν τη σχετική έρευνα, εξηγούν ότι όπως δείχνουν τα στοιχεία που διαθέτουν, οι νεαρές γυναίκες μπαίνουν πιο εύκολα στη διαδικασία να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες προκειμένου να βελτιώσουν την εμφάνισή τους, παρά για να είναι πιο υγιείς.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, η υψηλή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σχετίζεται με μεγαλύτερη κιτρινάδα στο δέρμα, που όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, συνδέεται με πιο υγιή και ελκυστική εμφάνιση.

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr