Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
10 πράγματα που οι μπαμπάδες δεν πρέπει ποτέ να πουν στις μαμάδες

10 πράγματα που οι μπαμπάδες δεν πρέπει ποτέ να πουν στις μαμάδες

Οι μαμάδες και ειδικά οι πρωτάρες είναι λίγο περισσότερο ευαίσθητες με θέματα που αφορούν την ανατροφή των παιδιών τους.

Από την άλλη οι μπαμπάδες, ακόμα και οι καλύτεροι, μερικές φορές λένε το λάθος πράγμα τη λάθος στιγμή. Τις περισσότερες βέβαια φορές – για να είμαστε αντικειμενικοί – οι μαμάδες το εκλαμβάνουν με λάθος τρόπο. Και μπορεί λοιπόν τα περισσότερα να είναι τραγελαφικά και να χαρίζουν γέλιο, ωστόσο οι μπαμπάδες καλό θα είναι να φυλάνε τα νώτα τους και να μην πουν ποτέ στη μητέρα των παιδιών τους και σύντροφό τους τα παρακάτω.

Μπορώ να έχω λίγες στιγμές ηρεμίας μόνο για μένα;

Μην τολμήσει ποτέ κανείς να το πει αυτό γιατί την ξέρετε την απάντηση.

Αυτή είναι μια δουλειά δικιά σου

Μόνο αν πρόκειται για θηλασμό, επιτρέπετε να πείτε αυτή την φράση.

Μα καλά, τι έκανες όλη μέρα;

Αν τυχόν ρωτήσετε, θα πάρετε την εξής απάντηση “Πρώτα άλλαξα και έκανα μπάνιο το μωρό. Στη συνέχεια άλλαξα και τα σεντόνια γιατί όπως καταλαβαίνεις ήταν λερωμένα. Μετά έβαλα πλυντήριο και έπρεπε να μαζέψω όλα τα παιχνίδια από τα χαλιά. Ακολούθησε διαπραγμάτευση μισής ώρας για την τηλεόραση. Αφού μαγείρεψα έπρεπε να δώσω απαντήσεις σε ατέλειωτες ερωτήσεις. Μετά ξανά άλλαξα πάνα, έπλυνα τα πιάτα, τακτοποίησα το σπίτι και την βομβαρδισμένη κουζίνα και όλα αυτά πριν από τις εφτά το απόγευμα που…»

Πάλι αυτό θα φάμε;

Σαν δεν ντρέπεσαι!

Φαίνεσαι κουρασμένη

Σ’ ευχαριστώ αγάπη μου. Αυτό ακριβώς θα σου έλεγα κι εγώ. Ότι χρειάζομαι ένα διάλλειμα!

Σταμάτα να ανησυχείς για τα πάντα!

Θα σταματήσω να ανησυχώ όταν σταματήσεις κι εσύ να σκέφτεσαι το σεξ. Σύμφωνοι;

Που είναι το…;

Οι μαμάδες πρέπει να ξέρουν το καθετί, όσον αφορά το σπίτι και οι μπαμπάδες ξεχνάνε ότι οι μαμάδες περνούν τον περισσότερο καιρό φροντίζοντας τους άλλους βάζοντας στην άκρη τους εαυτούς τους. Δεν νομίζετε ότι κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει αυτό και ο καθένας να είναι υπεύθυνος για τα πράγματα του;

Τα παιδιά μας χρειάζονται πειθαρχία

Χρειάζονται τι; Ειδικά οι μανούλες που δεν εργάζονται θα θεωρήσουν την φράση αυτή το λιγότερο …προσβλητική γιατί όταν μαλώνουν τα παιδιά συνήθως ο μπαμπάς είναι εκείνος που επεμβαίνει και τα κακομαθαίνει. Καλύτερα λοιπόν να το αποφύγετε.

Γιατί δεν…;

Γιατί δεν πήγες το αυτοκίνητο για πλύσιμο; Γιατί δεν έκλεισες εκείνο το ραντεβού στον οδοντίατρο; Γιατί δεν πήρες τηλέφωνο την μητέρα μου;

Μην ασχολείστε με την λίστα «Μην ξεχάσω» των μαμάδων γιατί καμιά φορά είναι παρά πολύ απασχολημένες με την ανατροφή των παιδιών και ξεχνάνε μερικά πράγματα.

Μια χαρά είναι!

Οι μαμάδες έχουν την τάση να υπεραναλύουν κάθε μικρό πρόβλημα που περιβάλλει το παιδί τους και οι μπαμπάδες παίζουν συχνά τον ρόλο του «ακροατηρίου» που για να δώσουν όμως το πολυπόθητο τέλος, λένε την χαρακτηριστική ατάκα «Μια χαρά είναι». Είναι όμως λίγο ενοχλητικό. Κάπου πρέπει να τα πει και η μαμά, δεν συμφωνείτε;

Πηγή: baby.gr