Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

5 διαχρονικά παιχνίδια που ενισχύουν το δέσιμο της οικογένειας

Η θερμοκρασία έχει πέσει, οι μετακινήσεις μας εκτός σπιτιού είναι περιορισμένες λόγω κορονοϊού και αναπόφευκτα περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι.

Περισσότερος χρόνος στο σπίτι όμως σημαίνει και περισσότερες στιγμές με την οικογένεια. Είναι ευκαιρία τις μέρες αυτές να κάνουμε πράγματα όλοι μαζί, να διασκεδάσουμε, να παίξουμε και να έρθουμε πιο κοντά.

Για τον λόγο αυτόν εμείς σήμερα συγκεντρώσαμε παρακάτω πέντε διαχρονικά παιχνίδια που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά και θα κάνουν και εμάς, τους μεγάλους, να γελάσουμε με την ψυχή μας. Λίγο – πολύ όλοι τα έχουμε παίξει, είναι ευκαιρία όμως να τα θυμηθούμε ξανά και να τα μάθουμε στα παιδιά.

Παντοντομίμα

Ένα κλασικό παιχνίδια που όσα χρόνια και αν περάσουν δεν θα βαρεθούμε ποτέ. Ο βαθμός δυσκολίας μπορεί να είναι ανάλογος της ηλικίας των παιδιών. Εάν το παιδί σας είναι ακόμα αρκετά μικρό, ως αντικείμενο περιγραφής μπορείτε να επιλέξετε έπιπλα και αντικείμενα του σπιτιού. Εάν είναι μεγαλύτερο, οι επιλογές σας αυξάνονται και μπορείτε να αξιοποιήσετε αγαπημένα παιδικά, τραγούδια ή ταινίες.

Κρεμάλα

Ένα ιδανικό παιχνίδια για παιδιά δημοτικού που τώρα εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους και μαθαίνουν ορθογραφία. Επιλέξτε λέξεις που το μικρό σας σίγουρα θα γνωρίζει.

Όνομα – Ζώο – Πράγμα – Φυτό

Αυτό το παιχνίδι έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι κόλλες χαρτί, μολύβια και έμπνευση για να βρείτε πιο γρήγορα τις απαντήσεις.

Επιλέξτε ένα γράμμα και στη συνέχεια θα πρέπει όλοι να βρείτε ένα όνομα, ένα ζώο, ένα αντικείμενο, ένα φυτό, ένα φαγητό και ένα επάγγελμα, που να ξεκινάει με το γράμμα που έχει επιλεγεί. Όποιος βρει πιο γρήγορα όλες τις απαντήσεις είναι ο νικητής. Εάν το παιδί σας είναι αρκετά μεγάλο, μπορείτε να ανεβάσετε το level προσθέτοντας πόλεις ή χώρες.

Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού

Το συγκεκριμένο παιχνίδι απαιτεί λίγο περισσότερο χρόνο και οργάνωση, αλλά αξίζει. Σκεφτείτε γρίφους που σχετίζονται με αντικείμενα του σπιτιού. Ο κάθε γρίφος θα οδηγεί στον επόμενο και στο τέλος στο μεγάλο έπαθλο.

Ζέστη – Κρύο

Κρύψτε αντικείμενα σε όλο το σπίτι. Στη συνέχεια καθοδηγήστε τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας για να τα βρουν. Εάν πλησιάζουν τους λέτε “ζέστη”, ενώ εάν ακόμα απέχουν πολύ από το να τα βρουν, λέτε “κρύο”.


Πηγή