Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Τζο και Τζιλ Μπάιντεν: Ο έρωτας με την πρώτη ματιά και το τηλεφώνημα που γέννησε το love story τους

Τζο και Τζιλ Μπάιντεν: Ο έρωτας με την πρώτη ματιά και το τηλεφώνημα που γέννησε το love story τους

Εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων των αμερικανικών εκλογών, όπου όλοι θα ξέρουν ποιος θα είναι ο επόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου, τα βλέμματα αρκετών έχουν στραφεί και προς τις δύο κυρίες των υποψηφίων και ποια από τις δύο: Μελάνια Τραμπ ή Τζιλ Μπάιντεν θα γίνει η επόμενη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

Για τη νυν, Μελάνια μάλλον ελάχιστα είναι εκείνα που δεν γνωρίζει ο κόσμος, όπως και για τον γάμο της με τον Ντόναλντ Τραμπ που ουκ ολίγες φορές έχει μπει στο μικροσκόπιο του Τύπου. Για την Τζιλ Μπάιντεν, όμως και κυρίως για ιστορία της με τον υποψήφιο των δημοκρατικών δεν είναι και πολλά στοιχεία, γνωστά. Άλλωστε, η ίδια τηρεί χαμηλούς τόνους και φροντίζει να μην απασχολεί τον Τύπο.

Είναι διακριτική και αυτή τη στάση τήρησε καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του συζύγου της, φροντίζοντας, όμως, στις δημόσιες εμφανίσεις τους, να δείχνουν πόσο αγαπημένοι παραμένουν μετά από αρκετά χρόνια γάμου. Άλλωστε, το love story τους έχει πολλά ρομαντικά στοιχεία, το οποίο ξεκίνησε από ένα απροειδοποίητο τηλεφώνημα που δέχθηκε εκείνη από «έναν τύπο που ήθελε να της ζητήσει να βγουν ραντεβού».

Η οικογενειακή τραγωδία του Μπάιντεν και το… τηλεφώνημα

Ήταν το 1972, όταν η μοίρα έπαιξε στον Τζο Μπάιντεν το πιο σκληρό παιχνίδι: η πρώτη του σύζυγος, Neilia Hunter Biden και η ενός έτους κόρη τους βρήκαν τραγικό θάνατο σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Το σκληρό αυτό χτύπημα της μοίρας, έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή του ίδιου και των γιων τους που κλήθηκαν να πορευτούν μόνοι τους και να ζήσουν με τον αβάσταχτο πόνο της διπλής απώλειας.

Λίγα χρόνια αργότερα κι ενώ ο Μπάιντεν προσπαθούσε ακόμη να ξεπεράσει τον θάνατο της συζύγου του και της κόρης τους, συνάντησε την Τζιλ. «Όταν τη συνάντησα, την ερωτεύθηκα με το που την είδα», εξομολογήθηκε αργότερα.

Ο ίδιος δεν το είχε καθόλου με τα ραντεβού και γενικότερα με το να κάνει το πρώτο βήμα. Αλλά τώρα ήταν διαφορετικά και με λίγο σπρώξιμο από τον αδελφό του, πείστηκε να τηλεφωνήσει στην καθηγήτρια και απόφοιτη του πανεπιστημίου του Delaware.

«Πώς βρήκες αυτό τον αριθμό;», ήταν το πρώτο πράγμα που είπε στον τότε γερουσιαστή, όταν την κάλεσε εν έτει 1975. Μάλιστα, εκείνη ετοιμαζόταν να βγει με κάποιον άλλο.

Τον διάλογο που ακολούθησε στη συνέχεια, τον αποκάλυψε η ίδια η κυρία Μπάιντεν σε βίντεο που έπαιξε στο εθνικό συνέδριο των Δημοκρατικών.

Τη ρώτησε λοιπόν, «Πιστεύεις ότι θα μπορούσες να ακυρώσεις το ραντεβού σου;».

Και η Τζιλ έκανε αυτό ακριβώς: κάλεσε τον τύπο που ήταν να βγουν ραντεβού και του είπε πως θα φιλοξενούσε ένα φίλο που την είχε επισκεφθεί. Κι έτσι βγήκε με τον Τζο.

 Η σχέση και η διαφορά ηλικίας

Ο πολιτικός έκανε εξαιρετική εντύπωση στην τελειόφοιτη του πανεπιστημίου του Delaware. «Ήμουν τελειόφοιτη και έβγαινα με τύπους που φορούσαν τζιν, clogs και T-shirts, εκείνος ήρθε στην πόρτα και φορούσε ένα σπορ παλτό και loafers και σκέφτηκα “Θεέ μου, αυτό το πράγμα δεν πρόκειται ποτέ να δουλέψει, ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια”.

Ήταν 9 χρόνια μεγαλύτερός μου! Αλλά βγήκαμε έξω για να δούμε την ταινία A Man and a Woman σε έναν κινηματογράφο στη Φιλαδέλφεια και πραγματικά τα βρήκαμε αμέσως», έχει εξηγήσει σε συνέντευξη της.

Μάλιστα, στο τέλος του ραντεβού τους, εκείνος τη γύρισε σπίτι της, έκανε χειραψία μαζί της για καληνύχτα και εκείνη ενθουσιασμένη, τηλεφώνησε στη μητέρα της για να την ενημερώσει ότι επιτέλους είχε γνωρίσει ένα τζέντλεμαν.

Στη βιογραφία του «Promises to Keep: On Life and Politics», ο Μπάιντεν επεσήμανε ότι η σχέση τους ήταν ευκολότερη όταν η προοπτική του γάμου δεν είχε ακόμη τεθεί ως ζήτημα.

«Εκείνη τότε ξεκινούσε την καριέρα της. Νομίζω πως ήταν ευκολότερο για την ίδια στο ξεκίνημα του φλερτ μας, όταν δε σκεφτόμουν το γάμο. Μας άρεσε και στους δύο που διασκεδάζαμε ξανά με κάποιον και ήθελε να το κρατήσει έτσι», γράφει.

Έτσι, περίμενε ένα μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να της γνωρίσει τους γιους του, Χάντερ και Μπο, αλλά επειδή τα πήγαν πολύ καλά εξαρχής, η γνωριμία τους έγινε σύντομα και συχνά τους έπαιρναν μαζί τους όταν έβγαιναν έξω.

Οι 5 προτάσεις γάμου

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά πέντε φορές της ζήτησε να τον παντρευτεί. Όπως έχει εξηγήσει η μετέπειτα κυρία Μπάιντεν, δίσταζε να πει το «ναι» στην αρχή, εξαιτίας της στενής σχέσης που είχε δημιουργήσει με τους γιους του.

«Αγαπούσα τόσο πολύ τα αγόρια. Ήθελα να είμαι σίγουρη ότι θα διαρκούσε για πάντα», ανέφερε. Ωστόσο, και τα παιδιά τη λάτρεψαν τόσο σε βαθμό ένα πρωινό να πουν στον πατέρα τους: Μπαμπά, νομίζουμε πως ήρθε η ώρα να παντρευτούμε την Τζιλ».

Την τελευταία φορά που αποφάσισε να της κάνει και πάλι πρόταση γάμου, εκείνη απρόσμενα του απάντησε… οκ! Ο γάμος τους έγινε στις 17 Ιουνίου του 1977 στο παρεκκλήσι των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και το 1981, υποδέχθηκαν την κόρη τους, Ashley ολοκληρώνοντας την ευτυχία ενός love story που ξεκίνησε… περίεργα.




Πηγή