Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

5 πράγματα που πρέπει να κάνετε το βράδυ για να μην «τρέχετε» το πρωί

Το πραγματικό σκηνικό ενός τυπικού πρωινού μιας οικογένειας απέχει έτη φωτός από τις διαφημίσεις που κατά καιρούς βλέπουμε.

Αναρωτιόμαστε μάλιστα ποιες οικογένειες έχουν την πολυτέλεια να τρώνε μαζί, -ντυμένες στην τρίχα-, ένα πλούσιο πρωϊνό ( από τι ώρα το ετοίμαζαν;), με το χαμόγελο στα χείλη και με τον χρόνο να έχει σταματήσει (υποθέτουμε μέχρι να τελειώσουν το φαγητό).
Αν θέλετε να μοιάζει και το δικό σας πρωινό βγαλμένο από …διαφημιστικό σποτ δεν έχετε παρά να υιοθετήσετε πέντε απλές βραδινές συνήθειες. Σας εγγυόμαστε ότι τα πρωινά σας δεν θα είναι πια ίδια, θα είναι καλύτερα.

1. Βεβαιωθείτε ότι ο νεροχύτης είναι καθαρός
Είναι σημαντικό όταν ξυπνάτε το πρωί και ετοιμάζετε το πρωινό των παιδιών ο νεροχύτης και ο πάγκος της κουζίνας να είναι καθαρός και τακτοποιημένος. Γι΄αυτό φροντίστε το βράδυ ακόμα και αν είστε κουρασμένη, να βάλετε τα τελευταία πιάτα στο πλυντήριο και να καθαρίσετε το νεροχύτη. Η εμπειρία δείχνει ότι η ψυχολογία σας είναι τελείως διαφορετική το πρωί όταν η κουζίνα είναι τακτοποιημένη.
2.Επιλέξτε τα ρούχα σας για την επόμενη ημέρα
Βεβαιωθείτε ότι όλα όσα θέλετε να φορέσετε κρέμονται στην πόρτα της ντουλάπας σας (ή οπουδήποτε αλλού σας βολεύει). Συνήθως αμελούμε να επιλέξουμε τα ρούχα που θέλουμε από την προηγούμενη, και το πρωί τρέχουμε αλαφιασμένες να συνδυάσουμε παντελόνι, μπλούζα και παπούτσια.
3.Βεβαιωθείτε ότι οι σχολικές τσάντες των παιδιών είναι έτοιμες όπως και τα ρούχα τους
Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό για τους γονείς από το να προσπαθούν να βρουν την τελευταία στιγμή τετράδια και βιβλία που θα έπρεπε να είναι στην τσάντα των παιδιών. Το σκηνικό είναι γνώριμο: Εσείς φωνάζετε να ετοιμαστούν τα παιδιά, τα παιδιά φωνάζουν ότι δεν ξέρουν που είναι τα τετράδια που πρέπει να έχουν μαζί τους στο σχολείο, η ώρα περνάει, το πρωινό δεν έχει φαγωθεί, και αναχωρείτε από το σπίτι με νεύρα και φωνές. Γι΄αυτό τσεκάρετε τις σχολικές τσάντες αποβραδίς και επιλέξτε τα ρούχα των παιδιών τους λίγο πριν κοιμηθείτε.
4.Ετοιμάστε τα γεύματα των παιδιών και τα δικά σας
Το δεκατιανό των παιδιών είναι εύκολο να το ετοιμάσετε το πρωί εφόσον γνωρίζετε τι θα του δώσετε. Ωστόσο, αν μπορεί να τοποθετηθεί στο μπολάκι του και να το βάλετε στο ψυγείο το βράδυ, κερδίζετε χρόνο το πρωί. Το ίδιο ισχύει και για το δικό σας γεύμα ή σνακ που παίρνετε στη δουλειά. Τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα, αν δεν αναχωρείτε για τη δουλειά σας νωρίς το πρωί ή αν δεν εργάζεστε.
5.Κάντε μία λίστα των πραγμάτων που πιστεύετε ότι μπορεί να ξεχάσετε
Επειδή είναι λογικό να μην θυμάστε καθημερινά τα εκατοντάδες πράγματα που περνούν από το μυαλό σας, δεν έχετε παρά να κάνετε μια μικρή λίστα όλων εκείνων που αποτελούν προτεραιότητα για εσάς. Στην ουσία, θα πρέπει να καθιερώσετε μια βραδινή ρουτίνα , έτσι ώστε το πρωί να μην είστε με την ψυχή στο στόμα και να αναρωτιέστε αν ξεχάσατε κάτι.

Μπορεί να ακούγονται πολλά και να αναρωτηθείτε πόσα να κάνετε το βράδυ, αλλά αν τα οργανώσετε , θα δείτε ότι δεν θα χρειαστείτε παραπάνω από 45 λεπτά για όλα αυτά ( δεν περιλαμβάνεται ο χρόνος για το μαγείρεμα).


Πηγή