Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

5 φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε τη βουλωμένη μύτη του μωρού

Η βουλωμένη μύτη δυσκολεύει το μωρό να φάει, να κοιμηθεί και γενικά του προκαλεί δυσανασχέτηση και δυσφορία. Τα κρυολογήματα και οι βουλωμένες μυτούλες ωστόσο, είναι κάτι αρκετά σύνηθες στη βρεφική και νηπιακή ηλικία, καθώς το ανοσοποιητικό τους σύστημα ακόμα αναπτύσσεται.

Ευτυχώς υπάρχουν και φυσικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αντιμετωπίσετε τη βουλωμένη μύτη του μωρού. Ποιοι είναι αυτοί;

Αλατόνερο

Εάν το μωρό σας είναι μικρότερο των 6 μηνών, δοκιμάστε να βάλετε μερικές σταγόνες αλατόνερο στο κάθε του ρουθούνι. Έπειτα με τη βοήθεια μία ειδικής σύριγγας μπορείτε να απομακρύνεται τη βλέννα από το κάθε ρουθούνι.

Πετσέτα και ζεστό νερό

Εάν η μύτη του μικρού σας τρέχει καιρό είναι πολύ πιθανό να έχει αφήσει κατακάθια στο κάθε ρουθούνι. Βουτήξτε ένα κομμάτι της βαμβακερής πετσέτας σε λίγο ζεστό νερό και καθαρίστε προσεκτικά τα ρουθούνια του μωρού.

Υδρατμοί

Ανοίξτε το ζεστό νερό στη μπανιέρα και κλείστε την πόρτα του μπάνιου. Όταν δημιουργηθούν αρκετοί υδρατμοί, μπείτε μέσα με το μωρό σας και μείνετε για λίγη ώρα. Οι υδρατμοί θα μαλακώσουν τη βλέννα και θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση της βουλωμένης μύτης του μωρού σας.

Νερό

Όταν είναι βουλωμένη η μύτη του μικρού σας, είναι σημαντικό να το κρατήσετε ενυδατωμένο. Δίνετέ του νερό συχνά και θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τη βουλωμένη μύτη πιο άμεσα.

Η στάση του σώματος

Όταν είναι όρθιο το μωρό σας θα μπορεί να αναπνεύσει καλύτερα. Βάλτε το να κοιμηθεί σε όσο το δυνατόν πιο όρθια θέση, για να μπορεί να κοιμηθεί καλύτερα.

Πηγή: motherandbaby.co.uk


Πηγή