Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

6 πράγματα που συνειδητοποίησα ότι δεν θέλω να κάνω με τα παιδιά μου

Η Leah Fitzhardinge, μητέρα και blogger, όταν απέκτησε παιδιά είχε μεγάλα οράματα για τον τρόπο που θα τα μεγάλωνε.

Είχε σκεφτεί τα μαθήματα ζωής που ήθελε να τα διδάξει αλλά και όλα τα πράγματα που θα έκαναν μαζί για να έχουν όμορφες αναμνήσεις από τα παιδικά τους χρόνια.

Όμως, γρήγορα συνειδητοποίησε αυτό που είναι σε όλους γνωστό. Ότι η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη και ότι δεν αρκούν μόνο οι καλές προθέσεις. Το αντιλήφθηκε νωρίς, και χωρίς ενοχές ή τύψεις αποφάσισε να μοιραστεί με το κοινό της τι δεν θέλει να κάνει με τα παιδιά της (όταν η πλειοψηφία δηλώνει ή εμφανίζεται να απολαμβάνει όσα εκείνη απορρίπτει με χιούμορ πάντα.)

Διαβάστε τι έγραψε η Leah Fitzhardinge και πιστεύουμε ότι πολλές θα συμφωνήσετε μαζί της.

1. Μαγειρική
Εκατοντάδες εκπομπές μαγειρικής παντού: Στην τηλεόραση, στο διαδίκτυο. Όλοι μαγειρεύουν μόνοι τους ή παρέα με τις φίλες, τους φίλους ή τα παιδιά τους και σε προτρέπουν να γίνεις ένας μικρός σεφ. Το ομολογώ. Όσες φορές το επιχείρησα η κουζίνα ήταν βομβαρδισμένη και αποτέλεσμα μηδέν. Λέω να μην το επιχειρήσω ξανά για τα επόμενα χρόνια.
2. Οικογενειακά γεύματα
Είναι αναμφίβολα μία σημαντική στιγμή της οικογένειας, όπου μπορούμε να μοιραστούμε τα νέα της ημέρας και παράλληλα να δείξουμε ή να μάθουμε στοιχειώδεις τρόπους ευγένειας. Εμείς δεν το έχουμε καταφέρει αυτό ακόμα. Η μαμά μου όμως με διαβεβαιώνει ότι κάποια μέρα θα γίνουν ΟΛΑ καλύτερα.
3. Χτένισμα μαλλιών
Ναι, όπως και εσείς, έχω περάσει περισσότερο χρόνο από ό, τι πρέπει να παραδεχτώ, κοιτάζοντας στο Instagram και το Pinterest σελίδες γεμάτες funky χτενίσματα .Ακόμα όμως και όταν έχω καταφέρει να φτιάξω ένα περίτεχνο χτένισμα, δεν προλαβαίνω να το χαρώ καθώς τα παιδικά χεράκια έχουν κάνει το θαύμα τους.
4. Διάβασμα παραμυθιών και βιβλίων
Αγαπώ το διάβασμα. Μου άρεσε από παιδί. Έτσι ήθελα να εμφυσήσω αυτή την αγάπη μου και στα παιδιά μου από νωρίς. Μόνο που δεν αρκεί απλά η ανάγνωση. Απαιτεί και άλλες δεξιότητες όπως να μπορείς να εξάψεις τη φαντασία του παιδιού και να του κεντρίσεις το ενδιαφέρον με την ανάγνωση της ιστορίας. Συνειδητοποίησα ότι πρέπει να βρω τον κατάλληλο τρόπο για να το κάνω γιατί προς το παρόν η ανάγνωσή μου δεν …αποδίδει.
5. Αυτοκόλλητα
Στα παιδιά μου αρέσουν τα αυτοκόλλητα. Μόνο που δεν τα κολλάνε στο άλμπουμ, αλλά όπου αλλού θέλουν. Έτσι, πολλές φορές για να αποφύγω την άχαρη και κουραστική δουλειά να τα ξεκολλάω από τα πιο απίθανα σημεία του σπιτιού, αποφάσισα να τα κολλάω εγώ. Όμως είναι ψυχαναγκαστικό και δεν μου αρέσει. Καθόλου, όμως.
6. Κούνιες
Το ομολογώ. Βαριέμαι φριχτά τις κούνιες. Οσο αρέσουν στα παιδιά, τόσο εγώ τις απεχθάνομαι. Κουνώντας τα πέρα δώθε, είναι η πιο βαρετή δουλειά που μπορεί κανείς να κάνει. Και ναι, το ομολογώ, όταν μπορώ να τις αποφύγω, το κάνω με μεγάλη ανακούφιση.


Πηγή