Τρίτη , 27 Οκτώβριος 2020
6 διασκεδαστικές δραστηριότητες να κάνετε με το μωρό σας

6 διασκεδαστικές δραστηριότητες να κάνετε με το μωρό σας

Τα νεογέννητα μωρά  τον περισσότερο καιρό κοιμούνται, τρώνε ή κλαίνε! Αλλά τι κάνουμε όταν δεν συμβαίνει τίποτα από τα τρία;

Τι μπορούμε να κάνουμε με αυτό το αξιολάτρευτο πλασματάκι που δεν μπορεί ακόμα να περπατήσει ή να μιλήσει; Έχουμε συγκεντρώσει μερικούς από τους πιο αγαπημένους μας τρόπους για να διασκεδάσετε το μωρό σας και να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη του κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής του.

Tour στο σπίτι

Μόλις το μωράκι σας φτάσει  περίπου στους τρεις μήνες (ή μερικές φορές και μικρότερο) θα παρατηρήσετε  κι εσείς ότι θα αρχίσει να γοητεύεται από το περιβάλλον του και από τον γύρω κόσμο του γενικότερα. Μπορεί για παράδειγμα ένα βαρετό και παλιό καπέλο να του φανεί συναρπαστικό! Κάντε μια βόλτα με το μωράκι σας στο σπίτι, σημειώνοντας τα αντικείμενα που του αρέσουν. Τα φυτά και άλλα φυσικά αντικείμενα θα του φανούν ιδιαίτερα σαγηνευτικά. Κάτι μας λέει επίσης ότι θα λατρέψει την κουζίνα!

Μασάζ

Το βρεφικό μασάζ έχει απογειωθεί τα τελευταία χρόνια επειδή μπορεί έτσι το μωράκι σας να ηρεμεί και να χαλαρώνει ενώ ανακουφίζεται ακόμα κι από τους πόνους των κολικών.

Τραγουδήστε

Τραγουδήστε στο μωράκι σας είτε κάποιο νανούρισμα είτε κάποιο γνωστό και αγαπημένο τραγούδι ειδικά για μωρά. Το κοκοράκι είναι μια καλή επιλογή για να του μάθετε τους ήχους που κάνουν τα ζώα. Θα διασκεδάσει απίστευτα!

Αφηγηθείτε την ημέρα σας

Όσο περισσότερο μιλάτε στο μωρό σας τόσο πιο ισχυρές θα είναι οι λεκτικές του δεξιότητες. Μην νομίζετε δηλαδή ότι πρέπει να του μιλάτε μόνο όταν μεγαλώσει και καταλαβαίνει. Αν για παράδειγμα θέλετε να τακτοποιήσετε την ντουλάπα σας και να απομακρύνετε τα ρούχα της εγκυμοσύνης μπορείτε να του εξηγήσετε γιατί τα πήρατε, γιατί δεν τα χρειάζεστε πλέον κλπ. Μόλις ολοκληρώσετε την διαδικασία μπορείτε να χτυπήσετε παλαμάκια και να πείτε «Τελειώσαμε!» Το μωρό θα συνδέσει το χτύπημα με τα χέρια και τα λόγια σας με τη νίκη!

Βρεφικό γυμναστήριο

Το βρεφικό γυμναστήριο αποτελείται συνήθως από ένα χαλάκι και διάφορα κρεμαστά από πάνω που κάνουν αστείους θορύβους μόλις τα αγγίξει το μωράκι σας. Μεταφέρεται με ευκολία παντού και κεντρίζει το ενδιαφέρον του μωρού, του ανεβάζει τη διάθεση  χάρη στα έντονα και χαρούμενα χρώματα, αυξάνει την παρατηρητικότητά του και είναι ένα κίνητρο για άσκηση.

Διαβάστε παραμύθια

Δεν είναι ποτέ αρκετά νωρίς για να ξεκινήσετε να διαβάζετε μαζί. Μπορείτε να αρχίσετε με βιβλία χωρίς πολύ κείμενο αλλά με μεγάλες φωτεινές εικόνες. Οι μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά που ξεκίνησαν το διάβασμα σε νεαρότερη ηλικία έχουν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης και μια ώθηση στη ζωή.

Πηγή: baby.gr