Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

7 πράγματα που οφείλει να θυμάται ο μέλλων μπαμπάς πριν τον τοκετό

Υπάρχουν πολλά που μπορεί να κάνει ένας άντρας για να συμπαρασταθεί στη γυναίκα του λίγο πριν γεννήσει.

Εκτός από το να είναι ψύχραιμος, ευέλικτος, ευαίσθητος και προετοιμασμένος για τις συναισθηματικές αντιδράσεις της συντρόφου του, θα πρέπει να έχει φροντίσει για τα εξής:

1. Να ενημερώσει τον εργοδότη του για την πιθανή ημερομηνία τοκετού προκειμένου να απουσιάσει από την εργασία του. Καλό είναι να υπάρχει ένας ευέλικτος διακανονισμός καθώς μόνο 1 στα 20 μωρά έρχεται στην ώρα του (εκτός αν γεννηθεί με καισαρική).
2. Να φροντίσει να έχει μαζί του έναν κατάλογο με τα τηλέφωνα που χρειάζεται (του μαιευτήρα, της μαίας, ) γιατί την ώρα του …πανικού δεν θα τα θυμάται ( κυρίως τα ονόματα).
3. Να συζητήσει τον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης όλες τις λεπτομέρειες του τοκετού.
4. Κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες πριν τη γέννα να μιλάει τακτικά με τη σύντροφό του. Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει μία αίσθηση ασφάλειας και για τους δύο τους.
5. Να ρυθμίσει το θέμα της μετάβασης στο μαιευτήριο. Αν χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητό του να είναι γεμάτο με βενζίνη και να γνωρίζει εναλλακτική διαδρομή για το μαιευτήριο. Αν πάλι χρησιμοποιήσει ταξί, να γνωρίζει ότι είναι αξιόπιστη και άμεση.
6. Πριν αναχωρήσουν όλοι μαζί για το μαιευτήριο να σιγουρευτεί ότι έχει μαζί του την τσάντα της συζύγου του, χρήματα, κάρτες, ταυτότητα.
7. Επίσης, να μην ξεχάσει να έχει μαζί του όλα τα προσωπικά αντικείμενα της συζύγου του και το προσχέδιο τοκετού (για όσους το έχουν).

Η γέννηση ενός μωρού έχει σημαντικές επιπτώσεις στους άνδρες, αλλάζοντας τον τρόπο που βλέπουν τον εαυτό τους σε σχέση με το σύντροφό τους, το ρόλο τους στην οικογένεια, την καριέρα τους, καθώς και τις οικονομικές ευθύνες τους.


Πηγή