Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

8 διασκεδαστικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το νεογέννητό σας

Τον περισσότερο χρόνο τα νεογέννητα κοιμούνται και τρώνε. Είναι ίσως η πιο «ήσυχη» περίοδος πριν ξεκινήσει το μωρό να ανακαλύπτει τον κόσμο γύρω του.

Όμως ακόμα και σε αυτή την περίοδο, όπου το μωράκι σας κοιμάται γαλήνια στην κούνια του, μπορείτε να κάνετε διάφορα διασκεδαστικά πράγματα μαζί του. Τα περιγράφει γλαφυρά ο συγγραφεάς Andrew Knott στο βιβλίο του Fatherhood: Dispatches From the Early Years. Με κάποια θα συμφωνείσετε, με  κάποια άλλα όχι…

1.Ντύστε το μωρό με ουδέτερα χρώματα. Συνήθως οι άνθρωποι εστιάζουν στο χρώμα για να ξεχωρίσουν αν είναι αγόρι ή κορίτσι. Όταν λοιπόν πέφτουν έξω, νοιώθουν αμηχανία και εσείς αισθάνεστε ότι έχετε μεγάλη ψυχή και μπορείτε να αποδεχτείτε ένα τέτοιο …λάθος!
2. Κρατήστε στο μωρό αγκαλιά και αν σας ζητήσει ο/η σύζυγό σας να κάνετε κάτι, μπορείτε να αναφωνήσετε με προσποιούμενη έκπληξη «Δεν βλέπεις ότι κρατάω το μωρό;».
3. Κοιμηθείτε όταν κοιμάται. Στην καλύτερη περίπου 15 ώρες ύπνου κάθε μέρα (προφανώς ανέφικτο).
4. Αγοράστε ένα από αυτά τα μηχανήματα με τους ήχους της φύσης. Χρησιμοποιήστε το αρκετά, έτσι ώστε όταν αρχίσει το μωρό να μεγαλώνει να αναρωτιέται που είναι ο ωκεανός που άκουγε κάθε βράδυ.
5. Αλλαγή πάνας. Μπορεί να είναι μία ευχάριστη διαδικασία αρκεί να μην αφήνετε ν γεμίσει η πάνα. Αλλάξτε την κάθε τέσσερις ώρες, τραγουδώντας και κάνοντας διάφορες γκριμάτσες.
6. Όταν κοιμάται στην κούνια , παρακολουθήστε το μωρό σας που είναι τόσο γαλήνιο. Δεν είναι διασκεδαστικό, είναι το απόλυτο χαλαρωτικό.
7. Βγείτε με το καρότσι βόλτα και απολαύστε τα σχόλια και τα βλέμματα των περαστικών όταν βλέπουν το μωρό.
8. Πάρτε το μωρό αγκαλιά και χορέψτε μαζί του. Το αίσθημα είναι μοναδικό.


Πηγή