Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

8 λόγοι που το να είσαι γονιός είναι ίδιο με το …να είσαι ερωτευμένος!

Εντάξει υπάρχουν και διαφορές. Δε θα βάλεις τα σέξι εσώρουχα, αντιθέτως θα καταναλώσεις πάνες και χαρτομάντηλα, αλλά δε μπορούμε να παραβλέψουμε αυτές τις ομοιότητες του να είσαι γονιός με το να βγαίνεις τα πρώτα σου ραντεβού! 

1. Γίνεσαι νευρική όταν δεν έχεις νέα του.
Είσαι γονιός ενός παιδιού στην εφηβεία, του στέλνεις μηνύματα και αυτό δεν απαντάει. Δε σου αρέσει. Οπως δε σου άρεσε όταν εκείνος ο βλάκας δεν απαντούσε στα δικά σου μηνύματα μια δεκαπενταετία πριν…

2. Δεν υπάρχει τίποτα σαν το πρώτο φιλί.
Οταν σε φίλισε πρώτη φορά εκείνος ο χαριτωμένος νεαρός είχες νιώσει σαν να κατακτάς τον κόσμο. Πες τώρα… Οταν το μωρό σου έσκυψε πάνω σου και σου φίλισε το μάγουλο, με δική του θέληση, πήγες ή δεν πήγες μια βόλτα στον παράδεισο;

3. Μια στιγμή πεθαίνεις από έρωτα και την άλλη είσαι εκτός εαυτού.
Χρειάζονται επεξηγησεις; To έζησες με το τεκνό, το ζεις τώρα με το τέκνο! 

4. Νιώθεις φανταστικά όταν ξυπνάς δίπλα του.
Εκείνες τις νύχτες που κοιμήθηκες και ξύπνησες μαζί του, νόμιζες ότι ήσουν η καλύτερη. Τώρα, που ξυπνάς δίπλα σ΄αυτό το αθώο μουτράκι που σε κοιτάζει αγουροξυπνημένο, είσαι στην κορυφή του κόσμου.

5. Θα έκανες και θα άφηνες τα πάντα για χάρη του.
Ελεγες ότι για χάρη  εκείνου του έρωτα θα άλλαζες Ηπειρο, θα άφηνες τη δουλειά σου, θα τον ακολουθούσες παντού. Τώρα? Θα άφηνες τα πάντα, θα παρατούσες τα πάντα. Για χάρη του παιδιού σου. Και θα άφηνες και τον έρωτα αν στο ζητούσε το παιδί, και τους φίλους σου επισης (όπως τους γείωσες τότε, όταν σε είχε τυφλώσει ο έρωτας και εξαφανίστηκες για λιγο καιρό από προσώπου Γης).

6. Είναι το βασικό σου θέμα συζήτησης.
Θυμάσαι που προσπαθούσες να πάς πάντα εκεί την κουβέντα με τις φίλες σου; Σου έγραψε, δε σου έγραψε, σε φίλησε, δε σε φίλησε, το δώρο που σου έκανε, πώς σε κοίταξε… Τώρα ψάχνεις μαμά να μοιραστείς τον πόνο και τη χαρά σου. Μιλάς ασταμάτητα για τα παιδιά σου, σχεδόν όπως όλες… Αν είχες σταθερό κοινό να σε ακούει, δε θα άλλαζες ποτέ κουβέντα.

7. Σε χορεύει στο ταψί.
Κάποια στιγμή δε μπορεί να μην έμπλεξες με κάποιον που είχε τον απόλυτο έλεγχό σου. Τώρα τα παιδια σου, τον έχουν για πάντα. Τόσο απλό.

8. Δεν υπάρχει άλλος στον κόσμο που μπορεί να σε κάνει τόσο ευτυχισμένη.
Σε προκαλούμε: Προσπάθησε να βρεις κάποιον που μπορεί να σε κάνει να χαμογελάσεις πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Μάντεψε: Δεν υπάρχει.


Πηγή