Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Aloe Vera: Ποια είναι τα οφέλη στη φροντίδα του μωρού; (vid)

Η aloe vera θεωρείται ένα θαυματουργό φυτό με πολλά οφέλη για την υγεία. Eίναι ένα είδος εύχυμου φυτού που πιθανότητα κατάγεται από τη Βόρεια Αφρική, τις Κανάριους Νήσους και το Πράσινο Ακρωτήρι και είναι γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες της στην επούλωση πληγών και εγκαυμάτων.

Οι θεραπευτικές της ιδιότητες θεωρείται ότι οφείλονται στην παρουσία στοιχείων όπως πολυσακχαρίτες, ανθρακινόνη και λεκτίνες. Επιπλέον είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, ενώ ιδιαίτερα δημοφιλές και ωφέλιμο για την επιδερμίδα αλλά και τον οργανισμό, είναι και το τζελ που βρίσκεται στο εσωτερικό των φύλλων της και το οποίο αποτελείται από 96% νερό.

Η χρήση της aloe vera στη φροντίδα των μωρών

Η αλόη θεωρείται ασφαλής για την περιποίηση της επιδερμίδας και του τριχωτού της κεφαλής των μωρών.

Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να κάνετε απαλό μασάζ στο σωματάκι του μωρού. Το τζελ αλόης περιέχει βλεννοπολυσακχαρίτες, οι οποίοι κατά την τοπική χρήση, βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα, διατηρώντας το έτσι απαλό και ελαστικό. Επιπλέον, ο ψευδάργυρος που υπάρχει στο τζελ βοηθά στη σύσφιξη των πόρων του δέρματος και κάτω από παιδιατρική καθοδήγηση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά για τη θεραπεία συγκεκριμένων δερματικών προβλημάτων.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αλόη και για να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής του μωρού. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Chemical and Pharmaceutical Research, το τζελ αλόης προστατεύει από την τριχόπτωση, συμβάλλει στη μείωση της πιτυρίδας και βοηθάει στην αναγέννηση των μαλλιών.

Τέλος, η aloe vera έχει αντιμυκητιακές, αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Εκτός των παραπάνω όμως, η αλόη έχει και άλλες χρήσεις που θα σας λύσουν τα χέρια σε διάφορα μικροπροβήματα της καθημερινότητας. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί δέκα χρήσεις που πιθανότατα δεν γνωρίζατε. 

Πηγή: momjunction.com


Πηγή