Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Χαμός με τη διαιτησία στο clasico: Η Μπαρτσελόνα κατηγορεί τον ρέφερι ότι σφύριζε ως οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης - Ζητά να ανοίξει η ενδοεπικοινωνία

Χαμός με τη διαιτησία στο clasico: Η Μπαρτσελόνα κατηγορεί τον ρέφερι ότι σφύριζε ως οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης – Ζητά να ανοίξει η ενδοεπικοινωνία

Πολλή «σκόνη» σηκώθηκε στην Ισπανία αναφορικά με τη διαιτησία στο πρόσφατο clasico ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, το οποίο έληξε με νίκη των «μερένχες» (1-3), οι οποίοι βρέθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος και στο +6 από τη μεγάλη αντίπαλό τους.

Οι «μπλαουγκράνα» έχουν έντονα παράπονα από τον ρέφερι της αναμέτρησης, Φερνάντεθ Μουνουέρα, τον οποίον κατηγορούν πως σφύριζε με κριτήριο να ευνοήσει την αγαπημένου του ομάδα, που είναι η αυτή της ισπανικής πρωτεύουσας.

Ένα βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτει πως ο VAR του Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης, πριν καταλογιστεί το πέναλτι στον Ράμος, είπε στον Μουνουέρα ότι ο αρχηγός των Μαδριλένων έκανε πρώτα φάουλ στον Λανγκλέ. Ο διαιτητής χρειάστηκε μερικά λεπτά για να αποφασίσει, αλλά τελικά έδειξε την άσπρη βούλα και από εκεί έγινε το 1-2.

Όπως αναφέρεται, ο διαιτητής αγνόησε όσα του είπε ο συνάδελφος του και έτσι αποφάσισε να πάει ο ίδιος στο μόνιτορ για να εξετάσει την επίμαχη φάση. Μάλιστα, ο Μουνουέρα φέρεται να πήρε την απόφαση πάνω του, αγνοώντας τα λεγόμενα του VAR.

Η συγκεκριμένη απόφαση έκανε έξαλλη τους παίκτες, αλλά και τους ιθύνοντες της Μπαρτσελόνα, οι οποίοι σκοπεύουν να ζητήσουν τα ηχητικά από τις συνομιλίες του διαιτητή με τους βοηθούς του, στο εν λόγω ματς.

​Θέση πάνω στο θέμα πήρε και ο επικεφαλής της διοίκησης των «μπλαουγκράνα», Γιοζέπ Μαρία Μπαρτομέου, ο οποίος ξεκαθάρισε πως από τον σύλλογο θα ζητήσουν τα ηχητικά από τις συνομιλίες του VAR με τον Μουνουέρα.

«Θα το εξετάσουμε και θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της Μπαρτσελόνα. Αν υπάρχουν συνομιλίες, θέλουμε να τις μάθουμε και να διαπιστώσουμε πώς πάρθηκε η απόφαση του διαιτητή. Το σημαντικό είναι τα κριτήρια τα οποία υπάρχουν για τέτοιες φάσεις, καθώς είναι διαφορετικά σε κάθε παιχνίδι. Πρέπει να ζητήσουμε από την Ομοσπονδία εξηγήσεις, γιατί θέλουμε ένα δίκαιο ποδόσφαιρο. Θέλουμε η τεχνολογία να βοηθά, ώστε να έχουμε δίκαια αποτελέσματα», τόνισε χαρακτηριστικά.




Πηγή