Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Back to School: Υπέρ της δια ζώσης εκπαίδευσης το 79% των Ελλήνων

Λιγότερο από μία εβδομάδα απομένει για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει με αποτέλεσμα και φέτος τα συναισθήματα να είναι ανάμεικτα για την επιστροφή των παιδιών στις σχολικές αίθουσες: ανυπομονησία, χαρά, ανησυχία, φόβος.

Η Rakuten Viber πραγματοποίησε μία εθελοντική δημοσκόπηση σε έντεκα χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, στην οποία πάνω από 200.000 χρήστες της εφαρμογής Viber εξέφρασαν την άποψή τους για το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορονοϊού.

Το 79% των Ελλήνων δήλωσαν υπέρ της δια ζώσης εκπαίδευσης για φέτος

Σε ερώτηση σχετικά με το πώς προτιμούν να ξεκινήσει η φετινή χρονιά, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων χρηστών και συγκεκριμένα το 79%, δήλωσε ότι προτιμά την παραδοσιακή μορφή εκπαίδευσης. Το 8% δήλωσε ότι προτιμά την τηλεκπαίδευση και το 12% μία μείξη και των δύο μορφών διδασκαλίας.

Αντίστοιχα κυμαίνονται και τα ποσοστά στις υπόλοιπες χώρες. Το 70% των χρηστών δηλώνουν υπέρ της επιστροφής κανονικά στις σχολικές αίθουσες, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ της έναρξης τη σχολικής χρονιάς με δια ζώσης εκπαίδευση ήταν το 87% που σημειώθηκε στην Σερβία.

Πιο αποδοτική η δια ζώσης διδασκαλία

Μία ακόμα ερώτηση που τέθηκε ήταν ποια από τις δύο μορφές διδασκαλίας θεωρούν πιο αποδοτικοί οι χρήστες. Το 89% των Ελλήνων απάντησαν την δια ζώσης εκπαίδευση, ποσοστό που συνολικά στο σύνολο των χρηστών από όλες τις χώρες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, ανέρχεται στο 80%.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την Rakuten Viber στις εξής χώρες: Ελλάδα, Ουγγαρία, Κροατία, Σερβία, Βοσνία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Σλοβακία, Τσεχία, Πολωνία και Σλοβενία)

«Η online διδασκαλία έφερε μια επανάσταση στον τρόπο που οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί διαχειρίζονται την εκπαίδευση. Είμαστε χαρούμενοι που το Viber είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές όταν μιλάμε για υποστηρικτική επικοινωνία κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, συνδέοντας όλους τους εμπλεκόμενους. Είναι μια μεγάλη ευθύνη για εμάς το να συνεχίζουμε να συνδέουμε αυτές τις ομάδες με ένα εύκολο και βολικό τρόπο, ώστε να μπορούν να οργανώσουν την καινούργια σχολική χρονιά που ξεκινά σύντομα με τον καλύτερο τρόπο» αναφέρει ο Atanas Raykov, Senior Director EMENA της Rakuten Viber.


Πηγή