Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Dear Santa: Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν το ιδανικό παιχνίδι;

Πλησιάζοντας όλο και πιο κοντά στις πολυαναμενόμενες γιορτές των Χριστουγέννων, μία είναι η απορία που βασανίζει κάθε μανούλα: Τι δώρο θα φέρει ο… Άγιος Βασίλης στο μικρό της; Ναι, το παιδί μπορεί να έγραψε όπως κάθε χρόνο το καθιερωμένο γράμμα ή να άφησε στον γενειοφόρο Άγιο το ελεύθερο να επιλέξει το φετινό γιορτινό πακέτο που θα το περιμένει πρωινό Πρωτοχρονιάς κάτω από το δέντρο, η μαμά και ο μπαμπάς όμως είναι εκείνοι που θα βγάλουν το «φίδι» από την τρύπα.

Κακά τα ψέματα, όσες έχουμε βρεθεί στο παρελθόν στην ίδια θέση, γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να επιλέξεις το ιδανικό δώρο για το παιδί σου. Μάλιστα, όσο μικρότερο είναι ηλικιακά το παιδί, τόσο περισσότερο ανεβαίνει ο πήχης της δυσκολίας, αφού σπάνια έχει κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του. Γράφει απλά «Άγιε Βασίλη θέλω ένα αλογάκι» και εσύ πρέπει να μαντέψεις τι σκέφτεται, αν το αλογάκι θα είναι ξύλινο ή λούτρινο!

Την ίδια στιγμή, τα ράφια των παιχνιδάδικων είναι φορτωμένα επιλογές, οι οποίες όμως δεν σου «γεμίζουν» το μάτι. Ίσως φταίει που τα συγκρίνεις στο μυαλό σου, με τα παιχνίδια που είχαμε εμείς παλιά όταν ήμασταν ακόμη παιδιά. Για να διευκολύνουμε, λοιπόν, την όλη διαδικασία, μίας και δεν έχουμε άπλετο χρόνο μπροστά μας μέχρι την τελευταία ημέρα του χρόνου, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει το ιδανικό παιχνίδι, για να κερδίσει μία θέση κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και μία ακόμη στην… καρδιά του μικρού μας!

Η κατασκευή και τα υλικά του παιχνιδιού

Ο βασικός λόγος που οι περισσότερες μανούλες απογοητευόμαστε βλέποντας τα σημερινά παιχνίδια, είναι εξαιτίας της απρόσεκτης κατασκευής και των φθηνών υλικών που ως επί το πλείστον περιλαμβάνουν. Αν ψάχνεις για το μικρό σου ένα παιχνίδι από ανθεκτικά, φυσικά υλικά υψηλής ποιότητας, όπως για παράδειγμα το ξύλο οξιάς, τότε τα πρωτότυπα παιχνίδια της JANOD, είναι ακριβώς αυτό που ζητάς! Έχοντας μία μακρά πορεία 40 χρόνων στον τομέων των παιχνιδιών, κατασκευάζει παιχνίδια τα οποία όχι μόνο κάνουν τα μάτια των μικρών μας να λάμπουν από χαρά και ενθουσιασμό, αλλά κερδίζουν αμέσως και την εμπιστοσύνη μας. Εκτός από την άριστη κατασκευή τους, διαθέτουν μία ευρεία ηλικιακή γκάμα, καλύπτοντας τις ανάγκες παιδιών ηλικίας από 12 μηνών έως δώδεκα ετών και τα οποία θυμίζουν πολύ τα παιχνίδια με τα οποία εμείς μεγαλώσαμε! Τουβλάκια, ξυλόφωνα, τρενάκια και ζωάκια που κουδουνίζουν, είναι βέβαιο πως θα φέρουν στην επιφάνεια το παιδί που κρύβουμε μέσα μας.

Μία μικρή επένδυση για το μέλλον

Τα παιχνίδια εκτός από ένας διασκεδαστικός τρόπος να περνάει το παιδί τον ελεύθερο χρόνο του, λειτουργούν και ως ένα μέσο για να ανακαλύψει τον εαυτό του. Μέσω του παιχνιδιού, το παιδί έχει τη δυνατότητα να οξύνει τις δεξιότητές του παίζοντας, να εξερευνήσει τον κόσμο γύρω του χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις του και να διευρύνει έτσι ακόμη περισσότερο την αστείρευτη φαντασία του. Έχει σημασία, λοιπόν, το παιχνίδι το οποίο θα επιλέξουμε για το μικρό μας να έχει συν τις άλλοις έναν εκπαιδευτικό χαρακτήρα, μαθαίνοντάς του τα χρώματα, τα σχήματα, ακόμη και βοηθώντας το στα πρώτα του βήματα, όπως κάνει μία κλασική περπατούρα. Επιπλέον, είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικές στο ηλικιακό κριτήριο πριν ακόμη προχωρήσουμε στην αγορά κάποιου παιχνιδιού, καθώς το κάθε παιχνίδι καλύπτει μία διαφορετική ανάγκη, η οποία παρουσιάζεται και σε μία συγκεκριμένη ηλικία.

psixogios 3

Οι κατηγορίες που πρέπει να εστιάσεις

Για να είσαι ακόμη πιο σίγουρη για την επιλογή που θα κάνεις, το τελευταίο κριτήριο στο οποίο πρέπει να εστιάσεις, είναι η κατηγορία στην οποία ανήκει το παιχνίδι. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις δραστηριότητες που απολαμβάνει το παιδί σου καθημερινά, θα κρίνεις εάν ένα παζλ, μία κατασκευή με την αγαπητή καμηλοπάρδαλη SOPHIE LA GIRAFE, μία δημιουργική χειροτεχνία ή ένα βίντατζ μεταλλικό ποδήλατο, είναι εκείνο που πραγματικά θα το κάνει να χοροπηδάει από τη χαρά του. Άλλωστε κανείς δεν ξέρει το μικρό σου καλύτερα από εσένα! Σε κάθε περίπτωση, οτιδήποτε και αν αποφασίσεις να του χαρίσεις για τα φετινά Χριστούγεννα, να είσαι σίγουρη πως θα το βρεις σε μία από τις πολλές κατηγορίες παιχνιδιών της JANOD!

psixogios 4

Κλείνοντας, αν θες να μάθεις πού θα βρεις τα μοναδικά αυτά φινετσάτα παιχνίδια που μας κάνουν να αναπολούμε τα παιδικά μας χρόνια, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφθείς το ηλεκτρονικό κατάστημα των εκδόσεων Ψυχογιός! Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, έχουν αναλάβει τη διανομή των παιχνιδιών JANOD, πλημμυρίζοντας χαρά και χαμόγελα τα μικρά μας!


Πηγή