Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Έτσι θα κρατήσετε το ηθικό του παιδιού σας στα ύψη!

Έτσι θα κρατήσετε το ηθικό του παιδιού σας στα ύψη!

Το να είσαι γονιός δεν είναι απλό πράγμα. Είναι στη φύση κάθε μαμάς και κάθε μπαμπά να ανησυχούν αν το παιδί τους θα μεγαλώσει σωστά και φυσικά αυτό περιλαμβάνει μία προσωπικότητα που έχει θέληση και αυτοπεποίθηση. Πώς όμως το πετυχαίνουμε αυτό;

Ακούστε του προβληματισμούς του!
Το πιο σημαντικό για μία υγιή σχέση με το παιδί σας είναι, πάντα να ακούτε τις ανησυχίες, τις απορίες και γενικά ότι έχει να σας πει. Αν συνειδητοποιήσετε ότι έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση και ότι δεν πιστεύει στον εαυτό του, μέσα από τη συζήτηση θα καταλάβετε τους λόγους και θα το βοηθήσετε να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να ξεπεράσει τους προβληματισμούς του.

Μην κάνετε συγκρίσεις!
Αποφύγετε τις συγκρίσεις με άλλα παιδιά. Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του προσωπικότητα και πρέπει να μάθει να την αγαπάει! Μόνο έτσι θα πιστέψει στον εαυτό του και θα πάει μπροστά.

Γίνετε σωστό πρότυπο!
Ένα παιδί απορροφάει σαν σφουγγάρι όσα βλέπει, ακούει και αντιλαμβάνεται γύρω του. Αν εσείς πρώτοι δε δώσετε το καλό παράδειγμα, να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να το κάνει το παιδί σας!

Παινέστε το για κάτι καλό που έκανε!
Το να επιβραβεύεται το παιδί σας κάνει πολύ καλό στην ψυχολογία του. Προσοχή όμως! Μην γίνει η επιβράβευση σκοπό για καλέ ενέργειες και επιδόσεις!

Η αγάπη σας για αυτό να είναι άνευ όρων!
Η οικογένεια είναι το στήριγμα για τον κάθε έναν από εμάς. Είναι σημαντικό το παιδί σας να ξέρει ότι ό,τι και να γίνει εσείς θα το αγαπάτε και θα είστε πάντα πλάι του.

Ζητήστε του να σας βοηθήσει!
Η ανάληψη ευθυνών ακόμα και αν αυτό έχει να κάνει με το σκούπισμα του σπιτιού, θα κάνει το παιδί σας υπεύθυνο. Νιώθει ότι του εμπιστεύεστε κάτι και αυτό τονώνει την αυτοπεποίθησή του.

Πηγή: mothersblog.gr