Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Βιεννέζικη τούρτα σοκολάτας

Βιεννέζικη τούρτα σοκολάτας

Η συνταγή για το παραδοσιακό γλύκισμα


Υλικά για για μια τούρτα 24 εκατοστών

Για την τούρτα

– 4 κουταλιές της σούπας κακάο
– 60 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
– 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– 200 γραμμάρια ζάχαρη
– 6 αυγά
– 125 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 βανίλια

Για την επικάλυψη

– 2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
– 1 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο
– 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
– 125 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

1.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Ρίχνουμε το κακάο, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.

2. Ανοίγουμε το φούρνο, ώστε να προθερμανθεί. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ με διάμετρο 24 εκατοστά και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 35 λεπτά.

3. Πριν αρχίσουμε να το κόβουμε, πρέπει να κρυώσει ελαφρά. Το κόβουμε οριζόντια σε 2 φέτες. Απλώνουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο στη μία φέτα και σκεπάζουμε με την άλλη φέτα.

4. Για να φτιάξουμε την επικάλυψη, βάζουμε την κουβερτούρα με τη γλυκόζη και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα ρυθμίζοντας την ένταση της φωτιάς στο χαμηλό. Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για λίγη ώρα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα σοκολάτας. Ανακατεύουμε.

5. Στο τέλος, περιχύνουμε την τούρτα με το μείγμα.

sidagi.gr