Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Έτσι θα προστατέψετε τα παιδιά από τον καύσωνα!

Έτσι θα προστατέψετε τα παιδιά από τον καύσωνα!

Κάθε καλοκαίρι έχουμε την εμφάνιση του καύσωνα. Εφοδιαζόμαστε με πολλά υγρά, ελαφριά γεύματα και αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο τις μεσημεριανές ώρες.

Τι γίνεται στην περίπτωση που έχετε παιδιά; Πώς μπορείτε να τα προστατέψετε;
1. Να επιλέγετε να τους βάζετε ελαφριά ρούχα και φυσικά μόνο βαμβακερά. Όσο για το χρώμα; Αποφύγετε τα σκουρόχρωμα.
2. Αν πρέπει να βγείτε έξω από το σπίτι, να τους βάλετε καπέλο και γυαλιά ηλίου.
3. Δεν χρειάζεται να κυκλοφορούν άσκοπα έξω στον ήλιο ειδικά μεταξύ 10.00 π.μ και 4.00 μ.μ.

4. Χρησιμοποιείτε αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 25 κι αυτό εξαρτάται από το δέρμα τους. Ελέγξτε ότι η κρέμα προστατεύει από την έκθεση στη Α και Β υπεριώδη ακτινοβολία. Να βάζετε κρέμα και στα αυτιά και στο λαιμό των παιδιών.

5. Να δίνετε στα παιδιά σας πολλά υγρά ακόμα και αν αυτά σας λένε ότι δεν διψάνε. Μαζί σας λοιπόν θα έχετε πάντα μπουκαλάκια με νερό.

6. Φαγητό: ελαφριά και συχνά γεύματα.

7. Να παραμένουν όσο το δυνατό περισσότερο στο σπίτι και σε κλιματιζόμενα δωμάτια όπου υπάρχουν. Οι ανεμιστήρες βοηθούν στην εξάτμιση του ιδρώτα και πτώση της θερμοκρασίας του σώματος.

8. Να αποφεύγουν παιχνίδια που παίζονται στην ύπαιθρο και ιδιαίτερα παιχνίδια που απαιτούν έντονη άσκηση όπως είναι το ποδόσφαιρο.

9. Αν το παιδί επιστρέψει στο σπίτι και αισθάνεται ιδιαίτερα ζεστό τότε να κάνει ένα δροσερό μπάνιο, όχι όμως κρύο-παγωμένο μπάνιο. Εύκολα μπορεί να πάθει υποθερμία.

Πηγή: mothersblog.gr