Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Google: Τι αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες γονείς το 2020

Το 2020 που αποχαιρετούμε σε λίγες μέρες, ήταν μια χρονιά που δύσκολα θα ξεχάσουμε.

Ήρθαμε αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή πανδημία που άλλαξε πολλές σταθερές της καθημερινότητας μας. Για την ακρίβεια, ο κορονοϊός έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή όλων μας.

Πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα, όπως το να πηγαίνουμε στη δουλειά μας και τα παιδιά στο σχολείο, έπαψαν να είναι…Πλέον, η τηλεργασία, η τηλεκπαίδευση, τα διαδικτυακά μαθήματα, το webex,  είναι εδώ και μήνες, η νέα πραγματικότητα για εργαζόμενους, γονείς και μαθητές.

Και μπορεί η δύναμη της συνήθειας να αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ισχυρή όπως και η προσαρμοστικότητα των παιδιών, δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Και μάλιστα πολλά.

Οι περισσότεροι γονείς βρίσκονται στα όρια νευρικής κρίσης καθώς πρέπει να συνεχίζουν να δουλεύουν από το σπίτι ( ένας Θεός ξέρει μέχρι πότε), έχοντας τα παιδιά πάνω από το κεφάλι τους, ( τι να κάνουν κι αυτά) και στη συνέχεια να τα διαβάζουν. Παράλληλα, θα πρέπει να τα απασχολούν και να φροντίζουν για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών. Κι όλα αυτά μέσα στο σπίτι με μόνο διάλειμμα μερικές βόλτες στο πάρκο ( όταν το επιτρέπει ο καιρός).

Αναμενόμενο λοιπόν, οι αναζητήσεις των Ελλήνων γονιών στο διαδίκτυο να περιστρέφονται γύρω από τον κορονοϊό.

Η πανδημία, το e-class, το webex , το Πανελλήνιο σχολικό δίκτυο, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον τους, όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση «Year in Search» που εξέδωσε, όπως κάθε χρόνο, η Google με τα δημοφιλέστερα αποτελέσματα αναζήτησης για κάθε χώρα του πλανήτη.

Αναλυτικά:

Ταχύτερα Αυξανόμενες Αναζητήσεις

  1.  E-class
  2.  Κρούσματα
  3.  Κορωνοϊός
  4.  e-me
  5.  webex
  6.  13033
  7.  Αμερικανικές εκλογές
  8.  forma.gov.gr
  9.  Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
  10.  Τουρισμός Για Όλους

Πότε…

  1. Πότε ανοίγουν τα σχολεία;
  2. Πότε ανοίγουν τα μαγαζιά;
  3. Πότε ανοίγουν τα γυμναστήρια;
  4. Πότε είναι το Black Friday 2020;
  5. Πότε ανοίγουν τα δημοτικά;
  6. Πότε ανοίγουν οι καφετέριες;
  7. Πότε είναι Καθαρά Δευτέρα;
  8. Πότε ανοίγει το Τριώδιο;
  9. Πότε ανοίγουν τα πανεπιστήμια;
  10. Πότε είναι Τσικνοπέμπτη;

Πηγή