Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

H ομορφιά της υιοθεσίας μέσα από τις φωτογραφίες της Χριστίνας Κοντοβά

Η Χριστίνα Κοντοβά, για όσους δεν τη γνωρίζετε, είναι 42 ετών, γεννήθηκε στη Ναύπακτο και κατάγεται από την Πάτρα. Έχει σπουδάσει Βιοϊατρική Τεχνολογία και στη συνέχεια Styling στη Σχολή Βελουδάκη το οποίο και την κέρδισε. Από το 2008, διατηρεί τη δική της επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία μαγιό, ρούχων για παραλία και αξεσουάρ μόδας.

Τα τελευταία χρόνια είναι σε σχέση με τον Τζώνη Καλημέρη και εδώ και λίγο καιρό ανακοίνωσε ότι πρόκειται να γίνει μητέρα μέσα από την μέθοδο της υιοθεσίας.

Ήταν 2 Απριλίου όταν δημοσίευσε φωτογραφία που την έδειχνε να κρατά στην αγκαλιά της το μικρό της κοριτσάκι αποκαλύπτοντας όλα όσα της συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στη ζωή της.

“Adopting Ada
Τους τελευταίους μήνες ζω στην Ουγκάντα, εκτός από λίγες εβδομάδες που έχω επιστρέψει στην Ελλάδα κυρίως για επαγγελματικούς λόγους. Ζω στην Καμπάλα για το κοριτσάκι που κρατώ στην αγκαλιά μου, για την οποία αυτή τη στιγμή είμαι ανάδοχη μητέρα εως ότου την υιοθετήσω. Είναι ένα ταξίδι που έχει ξεκινήσει πριν περίπου ένα χρόνο και είναι το ταξίδι της ζωής μου….
Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς γεννήθηκε η επιθυμία μου να υιοθετήσω και δεν έχει σημασία. Έγινε όμως σκοπός μέσα από τα ταξίδια μου στην Αφρική με την ActionAid (που δεν έχει καμία σχέση με υιοθεσίες αλλά έτσι ήρθα σε επαφή με την Αφρική και την αγάπησα) και μετά από μια σειρά γεγονότων τον Φεβρουάριο του 2020 βρέθηκα στα γραφεία της Διεθνούς Κοινωνικής Υπηρεσίας στην Αθήνα για να ξεκινήσω τον φάκελο μου και την διαδικασία αξιολόγησης μου για υιοθεσία. Ο φάκελος έφτασε στην Ουγκάντα το περασμένο καλοκαίρι και μπήκα σε λίστα ως υποψήφια θετή μητέρα. Λίγο καιρό μετά μπήκε στην ζωή μου η Έιντα. Η διαδικασία της αναδοχής στην Ουγκάντα διαρκεί περίπου 12 μήνες κατά τους οποίους θα πρέπει να μένω κυρίως στη χώρα. Αφού συμπληρωθεί ο χρόνος αναδοχής θα προχωρήσω σε επίσημη υιοθεσία. Είναι δύσκολη διαδικασία και ταυτόχρονα μαγική. Χρειάστηκα αποθέματα δύναμης που δεν ήξερα ότι έχω, μου γεννήθηκαν πρωτόγνωρα συναισθήματα, έχω λυγίσει πολλές φορές αλλά έχω αυτή την αγκαλιά! Και τους δικούς μου ανθρώπους που είναι πάντα εκεί… στην άλλη άκρη της γραμμής… Μακριά αλλά πάντα κοντά! Και τους επόμενους μήνες θα ζω στην Ουγκάντα”.

Από το πλευρό της δεν λείπει ούτε ο σύντροφός της Τζώνη Καλημέρης, που βρίσκεται δίπλα της σε αυτό το “ταξίδι” από την αρχή.

Έκτοτε, η σχεδιάστρια, βρίσκεται στην Ουγκάντα, στο πλευρό της μικρής Έιντα και κάνει όμορφες αναρτήσεις που δείχνουν πραγματικά τη θέληση και την επιθυμία να γίνει μητέρα, μεγαλώνοντας ένα υπέροχο πλάσμα, που λάτρεψε από την πρώτη στιγμή που αντίκρυσε.

Το ταξίδι της μητρότητας είναι δύσκολο αλλά απολαυστικό όταν καταφέρεις να γίνεις μητέρα με όποιο τρόπο μπορείς. Αυτή τη στιγμή στην Ουγκάντα, όπως ανέφερε και η ίδια η Χριστίνα Κοντονά, βρίσκονται στην ίδια διαδικασία με εκείνη περίπου 20 οικογένειες Ελλήνων.

Αυτό το ταξίδι, το δικό της υπέροχο και συνάμα δύσκολο ταξίδι (δύσκολο σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαδικασία και τον χρόνο που χρειάζεται για να επιστρέψει με την μικρή στην Ελλάδα) απαθανατίζει μέσα από τον φωτογραφικό της φακό. Και μαζί της ταξιδεύουμε και εμείς.

Άλλοτε σε Insta stories, άλλοτε σε σταθερά post η Χριστίνα Κοντοβά δείχνει πόσο ευτυχισμένη είναι και πόσο όμορφα περνά έχοντας στο πλευρό της ένα πλάσμα που θα αλλάξει όλη της τη ζωή.

#AdoptingAda δείτε τις όμορφες αναρτήσεις παρακάτω.




Πηγή