Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Η στιγμή της σύλληψης μέσω τεχνητής γονιμοποίησης καταγράφεται σε βίντεο!

Η στιγμή της σύλληψης μέσω τεχνητής γονιμοποίησης καταγράφεται σε βίντεο!

Το «σουβενίρ» που κρατούν οι περισσότεροι γονείς από την εγκυμοσύνη είναι η απεικόνιση από τον υπέρηχο.

Για τους γονείς που πρόκειται να αποκτήσουν παιδί χάρη στην τεχνητή γονιμοποίηση αυτό μοιάζει κάπως παρωχυμένο, δεδομένου ότι μπορούν να κρατήσουν βίντεο από την ακριβή στιγμή της σύλληψης του μωρού τους.

Οι εικόνες καταγράφονται με τη βοήθεια μιας πρωτοποριακής τεχνικής που επιτρέπει να αποτυπωθεί καρέ-καρέ το θαύμα της ζωής, από τη στιγμή της γονιμοποίησης του ωαρίου και την πρώτη διαίρεση των κυττάρων.

Αρκετοί γονείς έχουν σήμερα στα χέρια τους τις εικόνες από το EmbryoScope, οι οποίες εξυπηρετούν επίσης ερευνητικούς σκοπούς, καθώς βοηθούν τους ειδικούς να κατανοήσουν βαθύτερα τη διαδικασία της τεχνητής γονιμοποίησης.

Η μαυρόασπρη εικόνα που βλέπετε παρακάτω αποτυπώνει την πρώτη κυτταρική διαίρεση ενός μωρού που γεννήθηκε με τη βοήθεια τεχνητής γονιμοποίησης.

celldivision

Η αναπαραγωγική διαδικασία καταγράφεται με το EmbryoScope χάρη σε μια μικροσκοπική κάμερα που τοποθετείται μέσα στο επωαστήριο.

Το EmbryoScope δίνει την ευκαιρία στους γονείς να δουν την ακριβή στιγμή της γονιμοποίησης του ωαρίου και παράλληλα επιτρέπει στους ειδικούς να επιλέξουν το πιο δυνατό έμβρυο βάσει του πώς σχηματίστηκε κατά τη γονιμοποίηση.

 

Πηγή: onmed.gr