Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Είστε πραγματικά προετοιμασμένη για να φέρετε στον κόσμο το πρώτο σας μωράκι;

Είστε πραγματικά προετοιμασμένη για να φέρετε στον κόσμο το πρώτο σας μωράκι;

Όσο θα περιμένετε να περάσει ο καιρός για να αποκτήσετε το δικό σας μωράκι εννέα μήνες, θα αναρωτιέστε πώς να προετοιμαστείτε για τον επικείμενο τοκετό.

Και αφήστε μας να μαντέψουμε; Ήδη έχετε 2-3 βιβλία εγκυμοσύνης, αγοράζετε κάθε μήνα από το περίπτερο της γειτονιάς σας περιοδικά που απευθύνονται σε νέες μαμάδες ή μπαίνετε σε ιστοσελίδες μητρότητας, όπως το Mothersblog για να ενημερωθείτε για κάθε τι νέο γύρω από την εγκυμοσύνη.

Φέρνοντας μια νέα ζωή στον κόσμο ίσως φαίνεται τρομακτικό αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε για κάτι ούτε να χαλάτε άσκοπα χρήματα σε βιβλία και περιοδικά. Η απάντηση για το τι πραγματικά πρέπει να κάνετε πριν έρθει το μωράκι σας στο σπίτι, είναι εδώ.

1. Πρέπει να γνωρίζετε το πότε θα γεννήσετε
Εντάξει, καμιά γυναίκα δεν μπορεί να ξέρει ακριβώς πότε θα γεννήσει. Αλλά ο γιατρός πάντα δίνει μία πιθανή ημερομηνία τοκετού. Με αυτόν τον τρόπο θα ξέρετε πότε περίπου θα γεννήσετε ώστε να προετοιμάσετε το έδαφος κατάλληλα.

2. Σιγουρευτείτε ότι έχετε πληρωμένους όλους τους τηλεφωνικούς λογαριασμούς σας.
Ναι, καλά διαβάζετε. Πρέπει να έχετε ενεργοποιημένα τα τηλέφωνά σας για παν ενδεχόμενο. Δεν ξέρετε ποτέ, πότε θα σπάσουν τα νερά. Επίσης ρυθμίστε ταχείες κλήσεις στο κινητό σας, ώστε με ένα πάτημα να καλέσετε τον άνδρα σας ή κάποιον άλλο από το οικογενειακό σας περιβάλλον.

3. Ετοιμάστε το παιδικό δωμάτιο.
Μετά τον 7ο μήνα καλό θα είναι να ετοιμάσετε το παιδικό δωμάτιο. Ξεκινήστε να ψάχνετε για παιδικά έπιπλα και προίκα μωρού από τον 4ο μήνα και μετά.

4. Αγοράστε πάνες και καλλυντικά κατά προτεραιότητα.
Το μυστικό εδώ είναι ένα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές. Κάθε φορά που βρίσκετε σαμπουάν, μωρομάντηλα ή πάνες σε προσφορά αγοράστε τα.

5. Βαλίτσα τοκετού
Όπως προαναφέραμε ποτέ δεν ξέρει μια γυναίκα πότε θα γεννήσει. Μόλις μπείτε στον 9ο μήνα ετοιμάστε τη βαλίτσα σας. Βάλτε οπωσδήποτε μια αλλαξιά ρούχα για το μωρό σας, μια πετσέτα προσώπου, εσώρουχα με σφιχτό λάστιχο (τα μίας χρήσεως του νοσοκομείου δε θα σας βολέψουν), σερβιέτες που χρησιμοποιείτε (στο νοσοκομείο θα σας τις χρεώσουν) και ρούχα για να βγείτε από το μαιευτήριο.

Πηγή: mothersblog.gr