Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Τα «τρομακτικά» αρκουδάκια της Google

Τα «τρομακτικά» αρκουδάκια της Google

Έρχονται να ελέγξουν τις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού σας

Αφού πλέον ένα παιχνίδι μπορεί να απαντήσει στην ερώτηση ποιος ακριβώς είναι ο Ντέιβιντ Κάμερον ή ποια είναι η πρωτεύουσα της Ινδίας γιατί να μην μπορεί να ελέγξει έξυπνες οικιακές συσκευές; Μετά την Cayla, την πρώτη κούκλα με ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο, με λογισμικό αναγνώρισης ομιλίας και Google translate, ικανή να απαντά σε οποιαδήποτε ερώτηση του παιδιού, η εταιρεία ασχολείται εκ νέου με τα παιχνίδια με διαφορετικό αυτή τη φορά στόχο.

Aρκουδάκια ή και λαγουδάκια που συνδέονται στο ίντερνετ, θα μπορούν να ελέγχουν την τηλεόραση και το στερεοφωνικό. Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC η ομάδα R&D της Google στα πλαίσια του διαγωνισμού ευρεσιτεχνίας, σχεδιάζει συσκευές ικανές να στέλνουν εντολές σε απομακρυσμένους διακομιστές. Πρόκειται για μια ιδέα που είχε κατατεθεί από τον Φεβρουάριο του 2012, αλλά είχε μείνει στο αρχείο και μέχρι σήμερα παραμένει αβέβαιο αν θα είναι διαθέσιμη στο άμεσο μέλλον στην αγορά.

Η πρόταση της Google για τα «έξυπνα» αρκουδάκια χαρακτηρίστηκε ως την πιο «ανατριχιαστική πατέντα» που έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής και παρόλο που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πόσος κόσμος θα θέλει ένα αρκουδάκι να του ανοιγοκλείνει την τηλεόραση, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των χρηστών.

Η ιδέα βρίσκει τις ρίζες της στο «σούπερ αρκουδάκι» (φωτογραφία) στην ταινία επιστημονικής φαντασίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ «Α.Ι. Τεχνητή Νοημοσύνη», καθώς το συνδεδεμένο στο ίντερνετ παιχνίδι θα είναι σε θέση να ακούσει τις οικογενειακές συζητήσεις και να αποκριθεί γυρνώντας το κεφάλι του, μιλώντας και αλλάζοντας τις εκφράσεις του προσώπου του.

Ο εφευρέτης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, ονομάζεται Richard Wayne DeVaul και περιγράφει πώς τα παιχνίδια θα πρέπει να έχουν μικρόφωνα, ηχεία, κάμερες, κινητήρες, καθώς και ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο. Μια λέξη θα πυροδοτεί τις ενέργειες του παιχνιδιού, θα το ενεργοποιεί και θα το αναγκάζει να στρέφει το βλέμμα του προς τον πομπό που του δίνει την εντολή.

«Η ανθρωπομορφική συσκευή μπορεί να ανοίγει τα μάτια της, να σηκώνει το κεφάλι και να εστιάζει στον χρήστη», γράφει στην πρότασή του ο DeVaul και προσθέτει: «Ενώ, αν επιθυμεί να εκφράσει απορία, μπορεί να σηκώνει το φρύδι ή να ξύνει το κεφάλι με το χέρι του».  Γιατί, όμως λούτρινα αρκουδάκια και λαγουδάκια; Σύμφωνα με τον εφευρέτη η γλυκιά τους όψη μπορεί να λειτουργήσει ενθαρρυντικά ώστε τα νεώτερα μέλη της οικογένειας να αλληλεπιδρούν μαζί τους.

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr