Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Μην το ξεχνάτε!

Μην το ξεχνάτε!

Τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας που δημοσιεύθηκε στο Journal of Epidemiology and Community Health δείχνουν πως τα παραπανίσια κιλά της μέλλουσας μαμάς, αλλά και η συνήθεια να καπνίζει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οδηγούν στο να αποκτήσει παιδιά τα οποία θα εξελιχθούν αρχικά σε παχύσαρκα νήπια και αργότερα σε παχύσαρκους έφηβους.

Η εν λόγω μελέτη πραγματοποιήθηκε από τους ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Μέμφις και μέσα από αυτή αποδείχθηκε πως τα παχύσαρκα παιδιά (και οι έφηβοι) είχαν ως επί τω πλείστον κάποιες συγκεκριμένες ενδομήτριες επιρροές. Κατά τα λεγόμενα των ερευνητών, τα παιδιά που είχαν καπνίστρια μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και εκείνα που είχαν μητέρα με παραπανίσια κιλά στην αρχή της εγκυμοσύνης, ήταν κι εκείνα υπέρβαρα. Τα στοιχεία αυτά, οδήγησαν τους επιστήμονες να μιλήσουν για την ύπαρξη μιας «έμφυτης» μορφής παχυσαρκίας η οποία καταφέρνει να περάσει στο παιδί μέσω του μεταβολισμού που κληρονομεί από τη μητέρα του όσο βρίσκεται ακόμα μέσα στην κοιλιά της.

Το συμπέρασμα; Η μέλλουσα μαμά θα πρέπει να φροντίσει για τα κιλά του παιδιού της πριν ακόμα μείνει έγκυος! Πως; Μα φυσικά διατηρώντας το βάρος της σε φυσιολογικά επίπεδα και γυρίζοντας την πλάτη στο τσιγάρο.

 

Πηγή: paidimag.gr