Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Μυστική εισήγηση για εκλογές το φθινόπωρο

Μυστική εισήγηση για εκλογές το φθινόπωρο

Τι συμβουλεύουν τον Αντώνη Σαμαρά οι στενοί του συνεργάτες

Προκήρυξη πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο εισηγείται στον πρωθυπουργό ο σύμβουλός του βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης, προκειμένου, σύμφωνα με το σκεπτικό της πρότασης, να αντιστραφεί το δίλημμα της προεδρικής εκλογής που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και έτσι, η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης με «όπλο» τη μη επίτευξη της αναγκαίας πλειοψηφίας των 180 βουλευτών, θα έχει πέσει στο κενό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη «Real News», ο Χρύσανθος Λαζαρίδης εισηγείται στον Αντώνη Σαμαρά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών μετά τον Σεπτέμβριο και πριν από τα μέσα Νοεμβρίου, αλλά χωρίς να έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου. Η Ν.Δ. κατά αυτόν τον τρόπο – και στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί πρώτο κόμμα και ο Αλέξης Τσίπρας σχηματίσει κυβέρνηση – θα μπορεί να προκαλέσει εκλογές τον Μάρτιο του 2015 καθώς η Κουμουνδούρου δεν θα διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει τοποθετηθεί στην εισήγηση του κ. Λαζαρίδη. Αρχικός του στόχος παραμένει η εξάντληση της τετραετίας, ώστε να αναλάβει την πρωτοβουλία κινήσεων και – κυρίως – να εμφανιστεί ότι ο ίδιος βγάζει τη χώρα από την κρίση.

Την ίδια στιγμή ένα ακόμα ηγετικό στέλεχος του Μαξίμου φαίνεται να συμφωνεί με τις πρόωρες κάλπες και εισηγείται στον πρωθυπουργό: «Σπάσ’ τα με την τρόικα, μην αποδεχθείς νέες πιέσεις και μέτρα από τους δανειστές».

Πηγή: newsbeast.gr