Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Περιμένετε δίδυμα; Αυτά πρέπει να προσέξετε στην εγκυμοσύνη

Περιμένετε δίδυμα; Αυτά πρέπει να προσέξετε στην εγκυμοσύνη

Η εννέα μήνες της εγκυμοσύνης είναι μία πραγματική δοκιμασία για την κάθε γυναίκα. Τι γίνεται όμως σε περίπτωση που περιμένετε δίδυμα;

Η δίδυμη κύηση είναι πάντα πιο δύσκολη από ότι αν περιμένετε ένα μωράκι, στο τέλος όμως τα δύο πλασματάκια που θα φέρετε στον κόσμο θα σας ανταμείψουν!

Πρώτα από όλα είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι κίνδυνοι που καραδοκούν είναι περισσότεροι οπότε και εσείς πρέπει να είστε όσο πιο προσεκτική μπορείτε, χωρίς όμως να αγχώνεστε. Τα δύο μωρά βρίσκονται μέσα σε ένα σάκο και τρέφονται από έναν πλακούντα, με συνέπεια μερικές φορές το ένα από τα δύο να τρέφεται καλύτερα. Για αυτό το λόγο πρέπει να τηρείται κατά γράμμα τις οδηγίες του γιατρού και να είστε πάντα συνεπής στα ραντεβού σας μαζί του.

Κάτι που ίσως έχετε ήδη παρατηρήσει είναι ότι τα συμπτώματα που έχετε είναι πιο έντονα από ότι περιμένατε! Έρευνες έχουν δείξει ότι οι ναυτίες, η έντονη κούραση, οι πόνοι στη μέση είναι πιο έντονα σε περιπτώσεις δίδυμης κύησης.

Ιδιαίτερη προσοχή, πρέπει να δώσετε στη διατροφή σας! Τα μωρά που μεγαλώνουν μέσα σας είναι δυο, οπότε και οι ανάγκες τους διπλές. Σε αρκετές περιπτώσεις, μέλλουσες μαμάδες που εγκυμονούν δίδυμα, χρειάζεται να πάρουν βιταμίνες, σίδηρο, φυλλικό οξύ και ότι άλλο μπορεί να είναι απαραίτητο για τον οργανισμό τους. Αποφύγετε τα πολλά γλυκά και προσέξτε μην πάρετε πολλά κιλά παραπάνω από όσα συμβουλεύουν οι γιατροί.

Όσο πλησιάζει η ώρα του τοκετού να είστε πάντα σε ετοιμότητα! Στο μεγαλύτερο ποσοστό των διδύμων, ο τοκετός αρχίζει πρόωρα, συνήθως την 35η-36η εβδομάδα κύησης. Μη διστάσετε για οτιδήποτε σας απασχολεί να ενοχλήσετε τον γυναικολόγο σας, καθώς μόνο αυτός μπορεί να κρίνει αν κάποιο σύμπτωμα είναι ανησυχητικό ή όχι.

Όπως ήδη θα γνωρίζετε αν περιμένετε δίδυμα, ο τοκετός σε τέτοιες περιπτώσεις γίνεται με καισαρική τομή. Πολλές φορές τα δίδυμα όταν γεννιούνται έχουν λιγότερο βάρος από ότι πρέπει και μένουν στο μαιευτήριο λίγες ημέρες παραπάνω, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει κάτι ανησυχητικό.

Οι εννέα αυτοί μήνες είναι μοναδικοί! Ευχαριστηθείτε τους όσο πιο πολύ μπορείτε, χωρίς άγχος, προσέχοντας όμως την υγεία σας για το καλό το δικό σας και των μωρών σας!

Πηγή: mothersblog.gr