Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Πώς να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης: Συμβουλές από μαμάδες

Η απώλεια των κιλών της εγκυμοσύνης είναι πόθος διακαής όλων των μαμάδων.

Αισθάνονται ότι έφτασαν στο ζενίθ των κιλών τους τελευταίους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης και τώρα ήρθε η ώρα να αντιστραφεί το κλίμα: να επιστρέψει το αγαπημένο τζιν στην ντουλάπα και να καταχωνιαστούν όλα τα ρούχα της εγκυμοσύνης (μέχρι την επόμενη φορά!)

Ωστόσο, είναι σημαντικό να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης σταδιακά και όχι να στερείτε από τον εαυτό σας και το μωρό (αν θηλάζετε) σημαντικές διατροφικές αξίες. Δείτε τι συμβουλεύουν οι μαμάδες …τις μαμάδες!

Παρακολουθήστε τις θερμίδες σας

Η Σαμάνθα μετά την εγκυμοσύνης της είχε πάντοτε μαζί της έναν θερμιδομετρητή προκειμένου να απαλλαγεί από το επιπλέον βάρος. Είναι επίσης σημαντικός για να καταγράφεται ότι τρώτε, σαν ένα ημερολόγιο. Έτσι θα αρχίσετε να ακολουθείτε και ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Κάντε το διασκεδαστικό

Ήδη είναι πολλά αυτά που έχετε να αντιμετωπίσετε με ένα μωρό στο σπίτι. Προσπαθήστε λοιπόν να χάσετε τα κιλά με έναν πιο διασκεδαστικό τρόπο. Δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τη Ζουμπά όσο το μωρό κοιμάται. Θα δείτε ότι θα αισθανθείτε καλύτερα μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Πίνετε νερό

Όταν ένας οργανισμός είναι στρεσαρισμένος μπορεί πολύ εύκολα να αφυδατωθεί αφού δεν έχει ενέργεια. Μην ξεχνάτε να πίνετε νερό λοιπόν κατά τη διάρκεια της ημέρες. «Αντικαταστήστε επίσης με νερό ποτά όπως τα αναψυκτικά που έχουν ζάχαρη και ισούνται με ανεπιθύμητα κιλά», συμβουλεύει η Δέσποινα.

Μην ξεχνάτε το πρωινό

Με ένα μωρό, το τελευταίο πράγμα που έχετε στο μυαλό σας είναι το πρωινό αλλά είναι must για να διατηρείτε την ενέργειά σας στα ύψη κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και είναι πραγματικά πολύ εύκολο να το ετοιμάσετε. Απλά πετάξτε ότι φρούτο έχετε στο ψυγείο σας σε ένα μπλέντερ και απολαύστε ένα smoothie.

Εκμεταλλευτείτε τον ύπνο του μωρού

Όταν το μωράκι σας κοιμάται σίγουρα έχετε πολλά πράγματα που πρέπει να διευθετήσετε μέχρι να ξυπνήσει αλλά μην ξεχνάτε και τον εαυτό σας. Εκμεταλλευτείτε αυτές τις ώρες και γυμναστείτε στο σπίτι. Διαβάστε επίσης σε σχετικό άρθρο του baby.gr: Ασκήσεις για τη μαμά και το μωρό.

Μην κάνετε δίαιτα

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά αν ξεκινήσετε αμέσως μετά την εγκυμοσύνη μια επίσημη «δίαιτα» και μπείτε στην διαδικασία της στέρησης ενώ αισθάνεστε ήδη πιεσμένη από το νέο σας ρόλο, όλο αυτό μπορεί εύκολα να σας ρίξει ψυχολογικά. Φροντίστε λοιπόν να ακολουθείτε μία ισορροπημένη διατροφή. Επιλέξτε διαφορετικά αλλά θρεπτικά σνακς τα οποία θα μειώσουν το αίσθημα της πείνας και θα σας δώσουν ενέργεια. Φέτες από μήλα, καρότα, αγγουράκια φρέσκα αποτελούν καλές επιλογές για «τσιμπολόγημα».

Βόλτα με το καρότσι

Η Άννα έχει μια έξυπνη συμβουλή: «Βάλτε το μωρό στο καροτσάκι του, ακόμα κι όταν κοιμάται και πηγαίνετε μια βόλτα για περπάτημα.» Η ίδια το ακολούθησε και κατάφερε να ρίξει το βάρος της ενώ παράλληλα έβγαζε και το μωρό μια βόλτα καθημερινά!

Επιβραβεύστε τον εαυτό σας

Σίγουρα δουλεύετε σκληρά, πράγμα που σημαίνει ότι σας αξίζει μια ανταμοιβή. Αλλά δεν είναι οι λιχουδιές αυτή η ανταμοιβή. Αντιθέτως προτιμήστε τα υγιεινά σνακ. Το σώμα σας θα σας ευχαριστήσει.

Φτιάξτε το δικό σας γεύμα

Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας! Ενώ φτιάχνετε το γεύμα για το μωρό σας μαγειρέψτε κάτι εύκολο και υγιεινό για τον εαυτό σας.

Αποφύγετε την ζυγαριά

Δεν υπάρχει τίποτα πιο καταθλιπτικό από το να ζυγίζεστε καθημερινά. Κάντε υπομονή και καταλάβετε πώς για να δείτε αλλαγές στο σώμα σας χρειάζεται χρόνος. Αγαπήστε το σώμα σας για το θαύμα που σας χάρισε και απολαύστε κάθε λεπτό. Μπορεί να περάσει λίγος χρόνος αλλά θα τα καταφέρετε και θα ξαναβάλετε το παλιό και αγαπημένο σας τζιν.

 

 

Πηγή: baby.gr