Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Σεξ με τα παιδιά στο σπίτι: Ποιοι είναι οι κανόνες;

Σεξ με τα παιδιά στο σπίτι: Ποιοι είναι οι κανόνες;

Το να έχετε μια υγιή και ενεργή σεξουαλική ζωή και να είστε παράλληλα γονείς είναι απολύτως φυσιολογικό.

Για μερικούς γονείς όμως που «παλεύουν» με την έλλειψη ύπνου, ίσως αυτό να αποτελεί «άπιαστο όνειρο». Κάποιοι άλλοι αισθάνονται άβολα με την ιδέα ότι τα παιδιά βρίσκονται στο σπίτι και φοβούνται ότι θα τους φέρουν σε δύσκολη θέση. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι εκτός από γονείς είστε και ζευγάρι που μπορεί να έχει μια καλή σεξουαλική ζωή, ακόμα κι όταν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι. Δείτε πώς!

Βρείτε χρόνο

Οι περισσότεροι γονείς είναι πολυάσχολοι και μετά βίας πλένουν τα δόντια τους κάθε πρωί. Πόσο μάλλον να κάνουν σεξ, που για να βρουν λίγο χρόνο και να το συμπεριλάβουν στο πρόγραμμά τους μοιάζει λίγο με «Επικίνδυνες αποστολές». Είναι σημαντικό λοιπόν να αναδιοργανώσετε τις προτεραιότητές σας, ώστε να μπορείτε να περνάτε περισσότερο χρόνο με το σύντροφό σας και να μην βλέπετε την παρουσία των παιδιών ως εμπόδιο. Κι ενώ λοιπόν πρέπει να έχετε πάντα το πρωινό σεξ στο μυαλό σας ως λύση, σας παρουσιάζουμε και μερικούς άλλους απλούς τρόπους ώστε να βρείτε τον χρόνο να βρίσκεστε σε τακτική βάση.

  • Πηγαίνετε στο κρεβάτι μαζί το βράδυ. Αν εσείς ξαπλώνετε στο κρεβάτι πολύ νωρίτερα ή πολύ αργότερα συγκριτικά με τον σύντροφό σας το πιθανότερο είναι ο ένας από τους δύο να κοιμάται όταν ο άλλος είναι έτοιμος για δράση.
  • Πηγαίνετε νωρίς για ύπνο. Μη μας πείτε ότι τα παιδιά σας ξενυχτάνε; Όταν λοιπόν τα παιδιά σας πηγαίνουν για ύπνο δεν έχετε παρά να κάνετε κι εσείς το ίδιο. Απενεργοποιήστε λοιπόν την τηλεόραση και…όνειρα γλυκά!
  • Στείλτε τα παιδιά στους παππούδες το Σαββατοκύριακο. Οι γονείς σας πάντα κάνουν με χαρά babysitting στα παιδιά. Επωφεληθείτε λοιπόν από τη γενναιοδωρία τους και περάστε λίγο χρόνο μαζί στο σπίτι. Μόνοι!
  • Δώστε ένα απογευματινό ραντεβού. Αν κατά τη διάρκεια της νύχτας το μόνο που έχετε ανάγκη είναι ύπνος επειδή είστε πολύ κουρασμένοι, τότε κανονίστε ένα απογευματινό ραντεβού. Όλο και κάποια εξωσχολική δραστηριότητα θα κρατάει απασχολημένα τα παιδιά σας. Μπορεί να μοιάζει δύσκολο αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο να προσπαθήσετε!

Κρατήστε την ιδιωτικότητά σας

Όσο τα παιδιά είναι μικρά οι γονείς συνηθίζουν για λόγους ασφάλειας και προστασίας να πηγαίνουν για μπάνιο με ξεκλείδωτη την πόρτα ή ακόμα και να κοιμούνται με ανοιχτή την πόρτα του υπνοδωματίου για να ακούσουν το κλάμα του μωρού.

Όταν όμως ακολουθείτε αυτή την πολιτική πώς περιμένετε να έχετε κάποιες στιγμές ιδιωτικότητας;

Αφού λοιπόν το μωρό σας μεγαλώσει και δεν κοιμάται πλέον σε κούνια αλλά σε κρεβάτι θα πρέπει να του διδάξετε να σέβεται τις κλειστές πόρτες. Αυτή είναι άλλωστε η αρχή ενός μεγάλου μαθήματος ζωής – τον σεβασμό μας απέναντι στον προσωπικό χώρο του άλλου – και θα σας δώσει την ευκαιρία να περάσετε λίγο χρόνο με τον/την σύζυγό σας.

Κρατήστε χαμηλούς τόνους

Γνωρίζοντας πόσο αθόρυβοι θα πρέπει να είστε το πιθανότερο είναι να σας αγχώνει περισσότερο για το τι μπορεί να σκέφτονται τα παιδιά σας πίσω από τις κλειστές πόρτες. Άλλωστε τις φορές που θέλουμε να κάνουμε ησυχία κατά περίεργο λόγο ποτέ δεν τα καταφέρνουμε! Φροντίστε λοιπόν να εφαρμόσετε τις παρακάτω πρακτικές συμβουλές.

  • Δοκιμάστε το κρεβάτι σας. Για να τα έχετε όλα υπό έλεγχο το καλύτερο είναι να μετακινήσετε το κρεβάτι σας αν ακουμπάει σε τοίχο, να επενδύσετε σε ένα καινούργιο στρώμα αν τα ελατήρια έχουν αρχίσει να σας ενοχλούν και να σφίξετε τις βίδες του κρεβατιού αν έχει αρχίσει να τρίζει επικίνδυνα.
  • Βάλτε λίγη μουσική. Λίγη απαλή μουσική είτε στην κρεβατοκάμαρά σας είτε στο υπνοδωμάτιο των παιδιών θα καλύψει τον θόρυβο που μπορεί να κάνετε.
  • Ανοίξτε την τηλεόραση. Βρείτε χρόνο για τον/την σύντροφό σας όσο τα παιδιά βλέπουν ένα από τα αγαπημένα τους DVD ή ταινία. Αν δεν αισθάνεστε άνετα ή αγχώνεστε για το πρόγραμμα που μπορεί να παρακολουθούν τα παιδιά σας, δεν έχετε παρά να ανοίξετε εσείς την τηλεόραση!

Σεξ με ένα μωρό στο σπίτι

Περιέργως πολλοί νέοι γονείς δυσκολεύονται να βρουν λίγο χρόνο για τους δυο τους επειδή συνήθως μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο με το μωρό. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε απλώς να μετακινήσετε το μωρό σε ένα άλλο υπνοδωμάτιο. Μπορεί να ακούγεται προφανές αλλά πολλές νέες μητέρες έχουν τύψεις και αισθάνονται ότι προδίδουν με αυτόν τον τρόπο το νεογέννητο μωρό τους. Να είστε σίγουροι ότι το μωρό σας δεν θα το πάρει προσωπικά! Σε κάθε περίπτωση αν αισθάνεστε άβολα μπορείτε εσείς να μετακινηθείτε για λίγο σε ένα άλλο δωμάτιο του σπιτιού. Αυτό όχι μόνο θα λύσει το πρόβλημα αλλά θα φέρει και ένα αέρα ανανέωσης στην σχέση αν δοκιμάσετε να κάνετε σεξ σε διαφορετικά σημεία του σπιτιού.

Πηγή: baby.gr