Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Συμβουλές προς γονείς: Έτσι δε θα ξαναέρθει στο κρεβάτι σας το παιδί σας τη νύχτα!

Συμβουλές προς γονείς: Έτσι δε θα ξαναέρθει στο κρεβάτι σας το παιδί σας τη νύχτα!

Πολλά παιδιά έχουν το συνήθειο, την ώρα που κοιμάστε, να έρχονται σιγά σιγά στο υπνοδωμάτιό σας και να χώνονται ανάμεσα σε εσάς και στον σύντροφό σας.

Αυτό φυσικά, στην αρχή ενθουσιάζει τους γονείς που θέλουν να κοιμούνται με το παιδάκι τους, αλλά όσο περνάει ο καιρός αντί οι νυχτερινές επισκέψεις να λιγοστεύουν, αυτές αυξάνονται. Τι γίνεται σε μία τέτοια περίπτωση; Εμείς απευθυνθήκαμε σε ειδικούς και σας παρουσιάζουμε τις πολύτιμες συμβουλές τους.

• Η συζήτηση είναι το Α και το Ω. Συζητήστε με τα παιδιά σας τους νέους κανόνες από το μεσημέρι . Θα πρέπει να είναι προετοιμασμένα για το τι θα αντιμετωπίσουν όταν έρθει η ώρα του ύπνου το βράδυ. Εξηγήστε τους με απλά λόγια ότι οι γονείς κοιμούνται στο δικό τους κρεβάτι και τα παιδιά στο δικό τους.
• Μην υποκύψετε στα κλάματα και στην γκρίνια του. Όσο σκληρό κι αν φαίνεται, καλό είναι να κρατήσετε τους κανόνες. Εάν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τα κλάματα του παιδιού σας, γιατί είστε πολύ κουρασμένη πηγαίνετε εσείς να κοιμηθείτε στο δωμάτιό του ή στο πάτωμα. Μην κοιμηθείτε όμως στο κρεβάτι του παιδιού.
• Μην εγκαταλείψετε τη μάχη εύκολα! Οι πρώτες μέρες είναι δύσκολες. Ακόμη και εάν το παιδί σας δεν τα πήγε τόσο καλά, συνεχίστε να το ενθαρρύνετε και να του θυμίζετε τους νέους κανόνες. Εάν τα κατάφερε ή εάν κατέγραψε κάποια βελτίωση, επαινέστε το. Ο έπαινος πάντα λειτουργεί και νιώθει και το παιδί ότι έκανε κάτι σπουδαίο.

 

 

 

Πηγή: mothersblog.gr