Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Τα σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος θα γίνει καταπληκτικός μπαμπάς

Τα σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος θα γίνει καταπληκτικός μπαμπάς

Είστε ζευγάρι με κάποιον που λέει ότι αγαπάει τα παιδιά και τα πάει καλά μαζί τους; Προφανώς αυτά δεν είναι αρκετά για να καταλάβετε αν θα γίνει καλός μπαμπάς.

Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα σημάδια που με μια προσεκτικότερη ματιά και ανάλυση θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε ότι ο σύντροφός σας θα γίνει ο πιο γλυκός μπαμπάς του κόσμου!

Παίρνει πρωτοβουλίες

Σας έχει πει ποτέ ο καλός σας τη φράση «Απόψε φαίνεσαι κουρασμένη, μπορώ να μαγειρέψω εγώ/να σου κάνω μασάζ/να απλώσω τα ρούχα που βγήκαν από το πλυντήριο;» Αν ναι, τότε βρίσκεστε σε καλό δρόμο. Είναι σημαντικό ο σύντροφός σας να παίρνει πρωτοβουλίες και να προσπαθεί να σας ξεκουράσει όταν το έχετε πραγματικά ανάγκη. Αυτό σημαίνει ότι θα το κάνει και στο μέλλον όταν θα έχετε παιδιά.

«Τα παιδιά χρειάζονται προσοχή συνεχώς και πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο και οι δύο γονείς» λέει η συγγραφέας και σύμβουλος σχέσεων Jane Greer. Βάλτε στην άκρη λοιπόν τους εγωισμούς και τα στερεότυπα και συνειδητοποιήστε τι πραγματικά έχει σημασία.

Είναι στοργικός

Μήπως σας κρατάει το χέρι και χαϊδεύει τα μαλλιά σας; Σε περίπτωση που έχει κατοικίδιο το αγαπάει και το φροντίζει όσο χρειάζεται; Αυτό δείχνει ότι είναι στοργικός άνθρωπος και ότι μπορεί πραγματικά να συνδεθεί συναισθηματικά με τους τριγύρω του, χαρακτηριστικό που είναι ζωτικής σημασίας για μελλοντικούς γονείς!

Μπορεί να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις

Είναι παρών ή μήπως εξαφανίζεται όταν αρχίζουν και δυσκολεύουν τα πράγματα στη δουλειά, στο σπίτι ή ακόμα και στη μεταξύ σας σχέση; Μπορεί να διατηρήσει τη ψυχραιμία του όταν οι καταστάσεις ξεφεύγουν λίγο από τα τετριμμένα; Η αλήθεια είναι ότι η καθημερινότητα με τα παιδιά είναι πιεστική οπότε καλό είναι να είστε με κάποιον που δεν θα το βάλει στα πόδια με την πρώτη ευκαιρία.

Μοιράζεται το φαγητό του

Μπορεί να σας φαίνεται αστείο αλλά ένας καλός πατέρας πρέπει να είναι γενναιόδωρος και όχι τσιγκούνης. Αν λοιπόν όταν είστε έξω για φαγητό ο καλός σας συγκεντρώνεται στο πιάτο του και δεν σας αφήνει να κάνετε ούτε μία… πιρουνιά τότε προφανώς δεν είναι καλό σημάδι. Αυτό σημαίνει ότι τον ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός του και δεν έχει μάθει να φροντίζει τους άλλους γύρω του.

Εκδηλώνει τα συναισθήματά του

Μιλάει άνετα για τα συναισθήματά του προς το πρόσωπό σας; Σας έχει κάνει πολλές φορές ερωτική εξομολόγηση και συζητάτε για το μέλλον;
Αν ναι τότε ο σύντροφός σας όταν γίνει μπαμπάς θα είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος και θα πάρει στα σοβαρά τον ρόλο του. Θα είναι σε θέση να μοιράζεται μαζί σας τις ανησυχίες του, τα καλά και άσχημα που προκύπτουν σε ολονών την καθημερινότητα.

Έχει κάνει θυσίες για σας

Ίσως χρειαστεί να κρατήσει μόνος του τα παιδιά για μέρες αν εσείς λείψετε σε ταξίδι ή αρρωστήσετε ή κάνετε υπερωρίες στη δουλειά.
Αν όμως ο σύντροφός σας έχει κάνει ήδη κάποιες θυσίες για εσάς σημαίνει ότι είναι ευέλικτος και προσαρμόζεται εύκολα. Είτε το ένα είτε το άλλο ή και τα δυο μαζί είναι πολύ καλά (και υποσχόμενα) χαρακτηριστικά!

Είναι αξιόπιστος

Όταν λέει ότι θα κάνει κάτι, το κάνει μόνος του χωρίς να χρειαστεί να του υπενθυμίσετε εσείς; Είναι σαφές ότι είναι κάτι πολύ σημαντικό: Δεν μπορείς να αφήσεις ένα παιδί με κάποιον που δεν εμπιστεύεσαι πραγματικά.

Έχετε πολύ καλή σχέση

Αξιολογήστε τη σχέση σας και βεβαιωθείτε ότι οι βάσεις είναι πραγματικά στέρεες. Εάν είστε πραγματικά ερωτευμένοι μεταξύ σας, εάν έχετε καλή επικοινωνία, εάν σέβεστε ο ένας τον άλλον, εάν υπάρχει μια σταθερή φιλία, εάν διασκεδάζετε και γελάτε μαζί τότε το πιθανότερο είναι και …να κάνετε παιδιά μαζί!

Πηγή: baby.gr