Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Τι πρέπει να τρώνε τα παιδιά όταν έχουν ίωση

Τι πρέπει να τρώνε τα παιδιά όταν έχουν ίωση

Την άνοιξη τα κρούσματα των ιώσεων βρίσκονται στο ζενίθ τους! Τα παιδιά είναι πολύ πιθανόν να κολλήσουν είτε στο σχολείο, είτε σε κάποιο παιδικό πάρτι είτε οπουδήποτε καθώς πολλές φορές μας ξεγελάει η απότομη αλλαγή του καιρού.

Σε αυτήν την περίπτωση το μικρό σας χρειάζεται τη δική σας αγκαλιά και φροντίδα και φυσικά τη σωστή διατροφή. Το πιο σημαντικό τις ημέρες που το παιδί σας ταλαιπωρείται από την ίωση είναι η ενυδάτωση του οργανισμού του με νερό και ροφήματα. Ίσως να μην έχει πολύ όρεξη για φαγητό και οι παιδίατροι συστήνουν να μην το πιέζετε να αδειάσει το πιάτο του.

Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτήν την περίπτωση;
Είναι σημαντικό να ενισχύσετε την άμυνα του οργανισμού του με βιταμίνες μέσω λαχανικών ή φρούτων, ώστε να αναρρώσει πιο γρήγορα. Για να το δελεάσετε μπορείτε να του προσφέρετε έναν φρέσκο χυμό από διάφορα φρούτα και λαχανικά ή κάποια φρουτόκρεμα.

Για φαγητό προτιμήστε κάποια σούπα, ιδανικά κοτόσουπα με αστεράκι ή ριζάκι ή κάποιον φιδέ. Δίνετε του λίγο λίγο κάθε φορά αρκετές φορές την ημέρα. Μην ξεχάσετε να βάλετε λεμόνι, γιατί εκτός από βιταμίνη C, έχει και αντισηπτικές ιδιότητες!

Αν το παιδί σας παίρνει κάποια αντιβίωση πρέπει να πίνει πολλούς χυμούς και να τρώει γιαούρτι, προσέξτε όμως αν το παιδί κάνει εμετούς, γιατί μπορεί να επιδεινωθούν τα συμπτώματα με το γάλα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Με υπομονή και τη δική σας φροντίδα και χάδια η ίωση σε λίγες μέρες θα είναι παρελθόν! Μην ξεχάσετε τις μικρές γουλιές από νερό, χαμομήλι ή τσάι κάθε 10 λεπτά και η ανάρρωση θα έρθει πιο γρήγορα!

Πηγή: mothersblog.gr