Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Συνταγή για το πιο νόστιμο και εύκολο προφιτερόλ!

Συνταγή για το πιο νόστιμο και εύκολο προφιτερόλ!

Ένα λαχταριστό και διαχρονικό γλυκό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Φτιάξτε το και εσείς στο σπίτι και δεν θα χάσετε!

Η σοκολάτα, η αφράτη ζύμη και η δροσερή κρέμα κάνουν το προφιετρόλ ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά που ικανοποιεί τις γευστικές προτιμήσεις όλων! Φτιάξτε το ολομόναχες στο σπίτι σας και όλη η οικογένεια θα το λατρέψει!

ΥΛΙΚΑ:
Για τα σουδάκια:
25 γρ γάλα
125 γρ νερό
110 γρ βούτυρο
3 γρ αλάτι
5 γρ ζάχαρη
2 αυγά
140 γρ αλεύρι
Για την κρέμα:
Έτοιμη κρύα κρέμα βανίλια delice
2 ½ φλιτζάνια γάλα
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
1 πακέτο κακάο
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες σκόνη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το γάλα, το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και την ζάχαρη και ζεστάνετε καλά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Έπειτα προσθέστε το αλεύρι ανακατεύοντας όμως συνέχεια μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Βάλτε τη ζύμη σε ένα μπολ και αφήστε την για 2 -3 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία της. Στη συνέχεια ρίξτε τα αυγα ενα ενα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λεία η ζύμη. Όταν είναι έτοιμη χωρίστε την σε μπαλίτσες με ένα κουτάλι της σούπας και απλώστε τις σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 με 30 λεπτά στους 200 βαθμούς και τα σουδάκια είναι έτοιμα!

Τα σουδάκια είναι τα πιο μπελαλίδικα σε αυτήν τη συνταγή, ενώ αν θέλετε μπορείτε να βρείτε έτοιμα στο εμπόριο. Για την κρέμα η διαδικασία είναι πολύ απλή. Ακολουθήστε τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και αφού την ετοιμάσετε ανοίξτε τα σουδάκια με ένα μαχαίρι και βάλτε την μέσα.

Για το τέλος έμεινε η σάλτσα σοκολάτας. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και περιχύστε τα σουδάκια με την κρέμα! Τόσο απλά! Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει και σε λίγες ώρες είναι έτοιμο! Προαιρετικά μπορείτε να το διακοσμήσετε με σαντυγί.

Πηγή: mothersblog.gr