Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Έξι χρήσεις της μαλακτικής μαλλιών που θα σας εκπλήξουν

Η μαλακτική μαλλιών, εκτός από την ενυδάτωση και τη λάμψη που προσφέρει στα μαλλιά, δίνει τη λύση σε πολλά ακόμα μικροπροβλήματα που αφορούν τη ρουτίνα ομορφιάς ή την καθαριότητα του σπιτιού. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το conditioner στη φροντίδα της επιδερμίδας;

Για να μαλακώσετε τα πετσάκια

Εάν κάνετε μανικιούρ μόνες σας στο σπίτι, η μαλακτική μαλλιών είναι το τέλειο προϊόν για να μαλακώσετε τα πετσάκια και να τα αφαιρέσετε πιο γρήγορα. Ακόμα καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε εάν αφήσετε το conditioner για μερικά λεπτά να δράσει.

Στο ξύρισμα

Το conditioner κάνει το δέρμα απαλό και μαλακό, συνεπώς και τη διαδικασία ξυρίσματος ακόμα πιο εύκολη. Μπορείτε κάλλιστα να το χρησιμοποιήσετε αντί αφρού ξυρίσματος, ακόμα και στις πιο ευαίσθητες περιοχές.

Στο χτένισμα

Κανονικά η μαλακτική μαλλιών εφαρμόζεται σε βρεγμένα μαλλιά, αμέσως μετά το λούσιμο. Μπορείτε ωστόσο να την αξιοποιήσετε και για να κάνετε το χτένισμά σας να κρατήσει περισσότερο. Η διαδικασία που έχετε να ακολουθήσετε είναι πολύ απλή. Βάλτε ελάχιστη από την κρέμα στην παλάμη σας και εφαρμόστε στα μαλλιά σας.

Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τη μαλακτική μαλλιών στην καθαριότητα του σπιτιού;

Καθαρίστε τα δερμάτινα παπούτσια σας

Το conditioner έχει ήπια δράση στο δέρμα για αυτό και είναι το ιδανικό καθαριστικό για τα δερμάτινα παπούτσια που ιδιαίτερα τον χειμώνα, έχουν την τιμητική τους.

Καθαρίστε τα πινέλα του μακιγιάζ

Θυμάστε που σας είχαμε δείξει πώς να καθαρίσετε τα πινέλα του μακιγιάζ σε πέντε βήματα; Την ίδια ακριβώς διαδικασία μπορείτε να ακολουθήσετε και χρησιμοποιώντας μαλακτική για τα μαλλιά. Το conditioner θα κάνει την τρίχα του πινέλου ακόμα πιο μαλακή και τα υπολείμματα του make up, του ρουζ κτλ, θα εξαφανιστούν.

pinela

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com / photo credits Ray Piedra

Για να κάνετε τις πετσέτες σας ακόμα πιο μαλακές

Κάντε τις πετσέτες σας ακόμα πιο μαλακές χρησιμοποιώντας λίγη μαλακτική για τα μαλλιά στο επόμενο πλυντήριο. Θα μυρίζουν υπέροχα και η δράση του conditioner θα είναι ακόμα καλύτερο και από αυτήν του μαλακτικού ρούχων.


Πηγή