Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Tips για μαμάδες: Έξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τις παγοθήκες

Οι παγοθήκες είναι από τα αντικείμενα που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας. Το καλοκαίρι τις χρησιμοποιούμε κατά κόρον φυσικά για τα παγάκια, υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι για να τις χρησιμοποιήσουμε στην καθημερινότητά μας και να μας λύσουν τα χέρια.

Για να φτιάξετε κρύο καφέ

Εάν είστε από τους λάτρεις του παγωμένου καφέ ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, δοκιμάστε το εξής. Φτιάξτε κανονικά τον καφέ σας, είτε αυτός είναι φίλτρου, είτε ακόμα και εσπρέσο, βάλτε τον σε μία παγοθήκη κι έπειτα για μερικές ώρες στην κατάψυξη. Την επόμενα φορά που θα θέλετε να πιείτε καφέ, εκτός από την κανονική ποσότητα, ρίξτε και μερικά από τα παγάκια καφέ στο ποτήρι σας. Δεν θα τον κάνουν νερουλό, αντιθέτως, θα του δώσουν ακόμα πιο έντονη γεύση.

Για να αποθηκεύσετε την σάλτσα που περίσσεψε

Περίσσεψε σάλτσα από το φαγητό που μαγειρέψατε ή μήπως ανοίξατε μία συσκευασία με χυμό ντομάτας και δεν θέλετε να τον χρησιμοποιήσετε όλο; Και στις δύο περιπτώσεις μπορείτε να βάλετε τη σάλτσα σας στις παγοθήκες και να τις αποθηκεύσετε στην κατάψυξη. Όποτε την χρειαστείτε ξανά τα παγάκια σάλτσα είναι έτοιμα ποσότητα χρήση για να χρησιμοποιήσετε όσα θέλετε.

Για να φτιάξετε παγάκια λεμονιού

Το νερό με το λεμόνι έχει πολλά οφέλη για την υγεία όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερο άρθρο. Αντί να στύβετε κάθε μέρα λεμόνια, μπορείτε να προνοήσετε και να τοποθετήσετε στις παγοθήκες σας έτοιμο χυμό λεμονιού που θα έχετε πάντα στην κατάψυξη. Επιπλέον, μπορείτε να τον χρησιμοποιείτε στα φαγητά σας ή για να κάνετε ένα ποτήρι με σπιτική λεμονάδα ακόμα πιο γευστικό και δροσερό.

Χρησιμοποιήστε την ως πιάτο στο παιδικό πάρτι

Εάν μάλιστα έχετε από εκείνες τις χρωματιστές παγοθήκες με σχέδια, ακόμα καλύτερα! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις θήκες για να βάλετε σοκολατάκια, mini κρακεράκια ή και κομματάκια με φρούτα και λαχανικά.

Για να φτιάξετε σπιτικό σούσι

Χρησιμοποιήστε την παγοθήκη ως φόρμα για να φτιάξετε σπιτικό σούσι για ορεκτικό ή κυρίως γεύμα. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

Για να φτιάξετε σοκολατάκια

Εάν έχετε και παγοθήκες σιλικόνης μπορείτε κάλλιστα να τις χρησιμοποιήσετε και σαν φόρμα για να φτιάξετε σπιτικά σοκολατάκια. Βάλτε στις θήκες λιωμένη σοκολάτα με ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο θέλετε, αφήστε την μερικές ώρες στο ψυγείο και μετά μπορείτε να ξεφορμάρετε τα σπιτικά σοκολατάκια σας πανεύκολα.




Πηγή