Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Έξυπνοι τρόποι να διατηρήσετε φρέσκα τα μυρωδικά σας

Τα φρέσκα βότανα και τα μυρωδικά δίνουν γεύση και άρωμα στο φαγητό σας. Επίσης, βοηθούν να περιορίσετε το αλάτι και τα ανθυγιεινά λιπαρά ενώ τα αιθέρια έλαια και άλλα συστατικά τους διευκολύνουν την πέψη και ενεργοποιούν τη διαδικασία καύσης του λίπους.

Για όλους αυτούς τους λόγους είναι καλό να καθιερώσετε τα μυρωδικά στη μαγειρική σας. Και για να τα διατηρήσετε μάλιστα φρέσκα μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους παρακάτω τρόπους.

Μέθοδος 1η: Κατάψυξη σε λάδι

Μυρωδικά

Βασιλικός, κόλιανδρος, μαϊντανός
Λάδι κανόλας
 
Εκτέλεση
 
Πλένετε, στεγνώνετε και ψιλοκόβετε τα μυρωδικά.  Πάρτε μια παγοθήκη και τοποθετήστε τα βότανα σε κάθε θήκη.
Καλύψτε τα βότανα με λάδι canola και βάλτε την παγοθήκη στην κατάψυξη.
Μόλις παγώσουν τοποθετήστε ξεχωριστά τα παγάκια – μυρωδικά σε σακκουλάκια και διατηρήστε τα στην κατάψυξη για έως και 6 μήνες.

Μέθοδος 2η: Ξήρανση με αέρα

Μυρωδικά
 
Θυμάρι, ρίγανη, φασκόμηλο
 
Εκτέλεση
 
Ακαθαρίστε τα μυρωδικά από ξερά φύλλα, δέστε τα με σπάγγο και κρεμάστε τα ανάποδα σε ένα σκοτεινό, ξηρό, καλά αεριζόμενο μέρος.
Όταν τα φύλλα αρχίσουν να θρυμματίζονται (1 έως 4 εβδομάδες, ανάλογα με το περιβάλλον), φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο.

Μέθοδος 3η: Συντήρηση με αλάτι

Μυρωδικά
 
Δεντρολίβανο, σχοινόπρασο
Αλάτι kosher 
 
Εκτέλεση
 
Πλύνετε και στεγνώστε καλά τα βότανα.
Ψιλοκόψτε τα βότανα στο multi και προσθέστε αλάτι ( αναλογία βοτάνων προς αλάτι 4: 1). Χωρίστε το σε σακουλάκια και φυλάξτε τα στην κατάψυξη.

mirodika1
 
Να θυμάστε

  • Πριν από κάθε χρήση, πλύντε και στεγνώστε καλά τα βότανα.
  • Ο μίσχος των βοτάνων είναι επίσης πλούσιος σε γεύση! Όταν κόβετε βασιλικό, μαϊντανό, κόλιανδρο, φροντίστε να κρατάτε και το μίσχο για ακόμα πιο έντονο άρωμα. 

Πηγή: whatsfordinner.com


Πηγή