Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Έτσι θα διατηρήσετε φρέσκα τα λουλούδια στο βάζο

Τα λουλούδια μέσα στο σπίτι δίνουν χρώμα και ζωντάνια. Από την άνοιξη και μετά αποτελούν βασικό κομμάτι της διακόσμησης στο σαλόνι, την τραπεζαρία ή ακόμα και την κουζίνα και πραγματικά μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Τα λουλούδια στα βάζα διαρκούν περίπου μία εβδομάδα (ανάλογα βέβαια και το είδος του λουλουδιού), με μερικά όμως tips μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους και να τα διατηρήσετε φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα.

Το σωστό κόψιμο

Εάν δεν αγοράζετε τα λουλούδια, αλλά τα κόβετε οι ίδιοι από τον κήπο σας, ακολουθήστε την εξής διαδικασία: κόψτε το κοτσάνι λοξά και σε απόσταση περίπου δύο εκατοστών από το τη βάση τους.

Η σωστή θέση

Φροντίστε να τοποθετήσετε τα βάζα σε σημεία του σπιτιού που τα βλέπει ο ήλιος, χωρίς όμως να τα “χτυπάει” απευθείας.

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι τα καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου σύμφωνα με το Feng Shui

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com / photo credit:@Lisa

Η αλλαγή του νερού

Αλλάζετε το νερό στο βάζο κάθε τρεις ημέρες και κάθε φορά κόβετε το κοτσάνι περίπου κατά ένα εκατοστό.

Προσθέστε στο νερό υλικά που έχετε σπίτι σας

Κι όμως, ο συνδυασμός του νερού με μερικά ακόμα υλικά, μπορεί να διατηρήσει τα λουλούδια σας φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα. Δοκιμάστε τα εξής:

  • Νερό με σόδα: Γεμίστε το βάζο σας με νερό και προσθέστε μέσα 1/4 του φλιτζανιού σόδα. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
  • Νερό με μηλόξυδο και ζάχαρη: Σε ένα μπολ ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας μηλόξυδο και δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Προσθέστε το μείγμα στο βάζο με το νερό και αλλάζετέ το κάθε τρεις μέρες. Αντί για μηλόξυδο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και απλό λευκό ξύδι.
  • Νερό με ασπιρίνη: Η ασπιρίνη μπορεί να κάνει θαύματα στα λουλούδια σας. Σπάστε ένα χαπάκι με ένα κουτάλι και ρίξτε τα τρίμματα μέσα στο νερό με το βάζο.

Πηγή