Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Αυτό είναι το κόλπο για να βγάλετε τα κουκούτσια από τα κεράσια σε χρόνο dt

Τα κεράσια είναι από τα αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα και έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους από το τέλος της άνοιξης. Εκτός νόστιμα και ζουμερά, τα κεράσια έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία και δικαίως αξίζουν μία θέση στη διατροφή μικρών και μεγάλων.

Κεράσια: Τα οφέλη από την κατανάλωσή τους για μεγάλους και παιδιά

Τα κεράσια έχουν χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο και υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες και βιταμίνη C, συστατικά με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που προστατεύουν τον οργανισμό και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, περιέχουν ανθοκυανίνη, μία ουσία που ενισχύει την γνωστική και κινητική λειτουργία και βελτιώνει τη μνήμη. Εκτός των παραπάνω, είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες που ενισχύουν την υγεία του εντέρου και καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα.

Τα κεράσια είναι από τα αγαπημένα φρούτα των παιδιών λόγω της γλυκιά γεύσης τους και επιπλέον επειδή έχουν το μέγεθος μπουκιάς δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να τα φάνε και μόνα τους. Μπορείτε επίσης να τα αξιοποιήσετε σε πληθώρα συνταγών για σπιτικά, υγιεινά και νόστιμα γλυκά σνακ, όπως παγωτά, σορμπέ και smoothies.

Πώς θα βγάλετε τα κουκούτσια από τα κεράσια εύκολα και γρήγορα;

Τα κεράσια έχουν κουκούτσια τα οποία πρέπει να αφαιρεθούν. Ένας συνήθης τρόπος είναι να κόψουμε τα κεράσια στη μέση με ένα μαχαίρι κι έπειτα να αφαιρέσουμε το κουκούτσι, κάτι που όμως χρειάζεται χρόνο και κόπο.

Ευτυχώς, υπάρχει και άλλος τρόπος πολύ πιο γρήγορος και εύκολος. Θα χρειαστείτε μόνο ένα καλαμάκι πλαστικό ή μεταλλικό και ένα μικρό μπολ για να βάζετε τα κουκούτσια.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τη διαδικασία αναλυτικά και όπως θα διαπιστώσετε για να αφαιρέσετε το κουκούτσι από ένα κεράσι δεν θα χρειαστείτε παραπάνω από ένα δευτερόλεπτο.

Προσοχή: Είναι σημαντικό το καλαμάκι να είναι πλαστικό ή μεταλλικό, καθώς το πλαστικό ή το χάρτινο θα λυγίζει και θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σωστά.


Πηγή