Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Δεν φαντάζεστε τι μπορείτε να καθαρίσετε με λίγη κέτσαπ

Ένα μπουκάλι κέτσαπ πάντα υπάρχει στο ψυγείο μας. Ποια μαμά άλλωστε δεν έχει φτιάξει έστω και μία φορά μακαρόνια με κέτσαπ όταν δεν έχει προλάβει να μαγειρέψει;

Αυτό που πιθανότατα δε γνωρίζατε είναι ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την κέτσαπ και στη καθαριότητα του σπιτιού. Μεταξύ άλλων περιέχει ξύδι και αλάτι και αυτά ακριβώς τα υλικά είναι που την καθιστούν χρήσιμη και στην καθαριότητα. Τι μπορείτε να καθαρίσετε λοιπόν με λίγη κέτσαπ;

Τα ασημικά σας

Με το πέρασμα του χρόνου τα ασημικά κάνουν τη λάμψη και τη γυαλάδα τους και γίνονται πιο θαμπά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε λίγη κέτσαπ σε ένα καθαρό πανί και με αυτό να τρίψτε καλά τα ασημικά σας. Η κέτσαπ θα δράσει αμέσως και μόλις τα ξεπλύνετε με ζεστό νερό και τα σκουπίσετε, θα γυαλίζουν σαν καινούρια.

Τους επίμονους λεκέδες στον φούρνο

Έχετε κάποιον επίμονο λεκέ στον φούρνο που δεν λέει να φύγει όσες φορές κι αν τον καθαρίζετε; Δοκιμάστε το εξής. Ανάψτε το φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία και μόλις ζεσταθεί βάλτε λίγη κέτσαπ στο επίμαχο σημείο. Τρίψτε ελαφρώς και αφήστε για ακόμη πέντε λεπτά την κέτσαπ να δράσει. Μετά τα πέντε λεπτά ξανατρίψτε τον λεκέ, ξεπλύνετε με νερό και θα έχει εξαφανιστεί.

Τον νεροχύτη από ανοξείδωτο ατσάλι

Εάν έχει θαμπώσει ο νεροχύτης σας από τα νερά και τη συχνή του χρήση, βάλτε σε ένα πανί λίγη κέτσαπ και τρίψτε με αυτό όλη την επιφάνειά του. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό, σκουπίστε με μία πετσέτα και ο νεροχύτης σας θα ξαναβρεί τη χαμένη του λάμψη.

Τα χάλκινα και μπρούτζινα μαγειρικά σας σκεύη

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε είναι ακριβώς η ίδια με παραπάνω. Σε ένα πανί βάλτε λίγη κέτσαπ και τρίψτε απαλά τα σκεύη σας εσωτερικά και εξωτερικά. Η κέτσαπ θα εξαφανίσει τυχόν σημάδια οξείδωσης και τα τσίγκινα και χάλκινα σκεύη σας θα είναι σαν καινούρια.


Πηγή