Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Επτά χρήσεις του καφέ που δε γνωρίζατε μέχρι σήμερα

Ο καφές, είτε ο γαλλικός, είτε ο ελληνικός, είτε ο στιγμιαίος, δε λείπει ποτέ από το σπίτι μας. Οι πιο ένθερμοι λάτρεις του, σίγουρα έχετε ακούσει η διαβάσει για εναλλακτικούς τρόπους που μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε εκτός από το να τον πιείτε. Γνωρίζετατε όμως ότι οι εναλλακτικές αυτές χρήσεις του καφέ, δεν είναι μία και δύο αλλά δέκα τουλάχιστον;

Κι όμως! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον καφέ στην καθαριότητα και στη ρουτίνα ομορφιά σας με τους εξής τρόπους:

1. Φτιάξτε ένα φυσικό καθαριστικό

Ανακατέψτε καφέ, σαπούνι και νερό και φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό για να καθαρίσετε τις επιφάνειες της κουζίνας σας. Οι ιδιότητες του καφέ σε συνδυασμό με αυτές τους σαπουνιού θα κάνουν τους πάγκους σας να λάμπουν.

2. Καταπολεμήστε την κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται στο 90% περίπου τον γυναικών, ανεξαρτήτου ηλικίας και σωματότυπου. Οι λόγοι ποικίλουν και μεταξύ αυτών, ο τρόπος ζωής και η διατροφή. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να μειώσετε την κυτταρίτιδα και φτιάχνοντας σπιτικά scrub με υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας, όπως ο καφές.

Θα χρειαστείτε:

  • 1/2 φλιτζάνι κόκκους καφέ
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1,5 κουταλιές της σούπας κανέλα

Πώς θα το φτιάξετε:

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε, τα παραπάνω υλικά και μόλις το μείγμα σας ομογενοποιηθεί, μπορείτε να το απλώσετε στα επίμαχα σημεία, κάνοντας απαλό μασάζ. Τo scrub φυλάσσεται σε κλειστό βαζάκι στο ψυγείο για μερικές εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης: Γυμναστική για μαμάδες: Το πιο εύκολο workout για να μειώσετε την κυτταρίτιδα

3. Δώστε λάμψη στα μαλλιά σας

Ο καφές περιέχει χρωστικές ουσίες και όσες είστε μελαχρινές, μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για να δώσετε λάμψη και χρώμα στα μαλλιά σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε έναν δυνατό καφέ, να τον απλώσετε σε όλα σας τα μαλλιά. Τυλίξτε τα μαλλιά κάτω από ένα σκουφάκι και αφήστε το καφέ να δράσει για 45 λεπτά. Στη συνέχεια λουστείτε κανονικά.

4. Διώξτε τις άσχημες μυρωδιές από το ψυγείο σας

Οι κόκκοι του καφέ είναι σωτήριοι σε ό,τι αφορά τις άσχημες μυρωδιές στο ψυγείο. Βάλτε σε ένα πιατάκι μία κουταλιά της σούπας καφέ, αλεσμένο ή και όχι, και τοποθετήστε το στο πίσω μέρος του ψυγείου σε κάποιο από τα ράφια.

5. Λίπασμα για φυτά

fyta

Ο καφές είναι πλούσιος σε μέταλλα και άλλα συστατικά που θεωρούνται πολύτιμα για την ανάπτυξη των φυτών και ιδιαίτερα των λαχανικών. Απλά ανακατέψτε μερικούς κόκκους στο λίπασμα και θα διαπιστώσετε κι εσείς τη διαφορά.

6. Κάντε απολέπιση προσώπου

Εκτός από το scrub κυτταρίτιδας που αναφέρουμε παραπάνω, μπορείτε να φτιάξετε κι ένα σπιτικό scrub προσώπου για απολέπιση δέρματος:

Θα χρειαστείτε:

  • 2 κουταλιές της σούπας καφέ
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή έλαιο καρύδας
  • 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη

Τι πρέπει να κάνετε:

Ανακατέψτε τα παραπάνω υλικά σε ένα μπολ και στη συνέχεια απλώστε το μείγμα σε όλη την περιοχή του προσώπου πλην των ματιών. Κάντε απαλό μασάζ, αφήστε το να δράσει κι έπειτα ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό.

Η ζάχαρη και καφές θα απομακρύνουν τους ρίπους και τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα.

7. Χρησιμοποιήστε τον για να διώξετε τα κουνούπια

Ο καφές έχει έντονο άρωμα και γεύση, γεγονός που απωθεί πολλά έντομα όπως τα κουνούπια. Βάλτε σε μερικά μπολ κόκκους καφέ και βάλε τα σε διάφορα σημεία του σπιτιού, κοντά σε πόρτες και παράθυρα.

Πηγή: experthometips.com


Πηγή