Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Πέντε απλές συμβουλές για καθαρή επιδερμίδα

Αν η επιδερμίδα σας δείχνει κουρασμένη και ταλαιπωρημένη ήρθε η ώρα να καθιερώσετε ορισμένες καθημερινές συνήθειες περιποίησης και φροντίδας.

Επιλέξτε ήπια καθαριστικά

Χρησιμοποιήστε καθαριστικά που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τον τύπο του δέρματός σας. Καθαρίσετε την με απαλές κινήσεις κι αποφύγετε το ζεστό ή το πολ’ύ κρύο νερό.

Επιλέξτε προϊόντα περιποίησης χωρίς λάδι

Κατά τον καθαρισμό του δέρματος, είναι σημαντικό να μην χρησιμοποιείτε συστατικά που μπορούν να φράξουν τους πόρους. Βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα που επιλέγετε δεν έχουν λάδι. Τα προϊόντα που περιέχουν υπεροξείδιο του βενζοϋλίου ή σαλικυλικό οξύ φαίνεται ότι βοηθούν την επιδερμίδα και προλαμβάνουν τυχόν εξάρσεις ακμής.

Αποφύγετε τα τρόφιμα πλούσια σε ζάχαρη

Υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις ότι η κατανάλωση τροφίμων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη συμβάλλει στην ακμή μεταβάλλοντας τα επίπεδα των ορμονών που αυξάνουν τη φλεγμονή και την παραγωγή λιπαρότητας στο δέρμα. Τα υψηλά γλυκαιμικά τρόφιμα, όπως άσπρο ψωμί, πατάτες, προκαλούν μεγαλύτερες αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα σε μικρότερο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με τα χαμηλά γλυκαιμικά τρόφιμα.

Καθαρίστε σχολαστικά το βράδυ το πρόσωπό σας

Οι δερματολόγοι συνιστούν να πλένετε το πρόσωπό σας κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο. Η ρουτίνα ομορφιάς σας λοιπόν πρέπει να περιλαμβάνει έναν καλό καθαρισμό προσώπου. Δώστε στο δέρμα σας την ευκαιρία να «αναπνεύσει» ενώ κοιμάστε και εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα που τρέφει και ενυδατώνει την επιδερμίδα σας.

Αποφύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας 

Το άγγιγμα του προσώπου σας διευκολύνει την εξάπλωση βακτηρίων. Πλένετε τα χέρια σας συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας και κρατήστε τα χέρια σας μακριά από το πρόσωπό σας για καθαρότερο δέρμα.

Πηγή: onhealth.com


Πηγή