Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Tips για μαμάδες: Πέντε χρήσεις της βρόμης που θα σας καταπλήξουν

Η βρόμη είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα και ιχνοστοιχεία τα οποία προστατεύουν το καρδιαγγειακό και το πεπτικό σύστημα.

Επίσης, οι νιφάδες βρόμης, γνωστές και ως πλιγούρι βρόμης, έχουν άφθονη βιταμίνη Ε, μια ισχυρή αντιοξειδωτική βιταμίνη, η οποία συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση του λίπους από το σώμα.

Τα οφέλη από την κατανάλωση βρόμης είναι πολλαπλά, δεν είναι όμως τα μόνα, καθώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και με διαφορετικό τρόπο στην καθημερινή σας ζωή. ‘Οπως: 

Για μάσκες προσώπου

Η βρόμη είναι αντιφλεγμονώδης και πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Καθαρίζει τους πόρους του δέρματος κάνοντας βαθιά απολέπιση. Καθιερώστε λοιπόν μία με δύο φορές την εβδομάδα μια σπιτική μάσκα βρόμης για λαμπερή και καθαρή επιδερμίδα. Εδώ θα βρείτε τη συνταγή.

Για smoothies και επιδόρπια

Ένα smoothie με βρόμη δεν είναι μόνο χορταστικό αλλά και σούπερ υγιεινό. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το κανονικό αλεύρι με αλεύρι βρόμης για να γίνουν τα κέικ, τα γλυκά και τις άλλες συνταγές σας εκτός από νόστιμες και πιο υγιεινές.

Για την απορρόφηση οσμών

Γνωρίζατε ότι η βρόμη βοηθά στην απορρόφηση των οσμών; Τοποθετήστε ένα μπολ με βρόμη στο ντουλάπι που μυρίζει και πείτε αντίο στις δυσάρεστες μυρωδιές.

Για να δέσουν τα φαγητά

Η βρόμη λόγω της υφής της έχει την ιδιότητα να απορροφά τα υγρά. Έτσι, δεν είναι λίγοι οι σεφ που την εντάσσουν στην μαγειρική τους αντικαθιστώντας άλλα υλικά , όπως π.χ. τα αυγά στα μπιφτέκια. Επίσης, τη χρησιμοποιούν για κρούστα στο κρέας ακόμα και στα λαχανικά.

vromi

Για ανακούφιση από τη φαγούρα

Οι νιφάδες βρόμης έχουν ήπιο pH που ανακουφίζει το φλεγμονώδες δέρμα. Οι δερματολόγοι συχνά προτείνουν αφρόλουτρα και κρέμες με βάση τη βρόμη σε άτομα με έκζεμα και άλλες δερματικές παθήσεις. Μια πάστα βρόμης δεν είναι καλή μόνο για εσάς αλλά και για το κατοικίδιό σας! Εάν ο σκύλος έχει φαγούρα, κάντε τον μπάνιο με σαμπουάν από βρόμη.


Πηγή