Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Καλοκαιρινό smoothie με μάνγκο και ανανά για όλη την οικογένεια

Ένας από τους λόγους που αγαπάμε το καλοκαίρι λίγο παραπάνω, είναι για την πληθώρα φρούτων που έχει. Μπορούμε να τα απολαύσουμε ως σνακ, ή να τα αξιοποιήσουμε για να φτιάξουμε δροσιστικά και υγιεινά smoothies. Άλλωστε το καλοκαίρι, ο οργανισμός μας έχει ανάγκη από περισσότερα υγρά και τα smoothies είναι μία πολύ καλή επιλογή εάν εσείς ή τα παιδιά θέλουν ένα δροσιστικό ρόφημα.

Σας έχουμε δείξει διάφορες συνταγές για smoothies, κανένα όμως δεν είναι τόσο εξωτικό όσο αυτό που θα σας δείξουμε σήμερα: smoothie με ανανά, μάνγκο και γάλα αμυγδάλου.

Η διατροφική αξία του ανανά

Ο ανανάς είναι πλούσιος σε μικροθρεπτικά συστατικά, φυτοχημικά και βιοδραστικές ενώσεις όπως η βρωμελίνη. Είναι εξαιρετική πηγή μαγνησίου και πολύ καλή πηγή χαλκού. Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο που συμβάλλει στη διατήρηση καλής κατάσταση του σκελετικού και του νευρικού συστήματος. Επίσης, είναι καλή πηγή  καλίου και περιέχει αρκετές φυτικές ίνες τόσο διαλυτές, όσο και αδιάλυτες. Η βρωμελίνη είναι ένα ένζυμο που συμβάλλει στην καλύτερη πέψη των πρωτεϊνούχων τροφών καθώς έχει πρωτεολυτική δράση. Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση ανανά, λόγω της βρωμελίνης, συμβάλλει κατά της αρθρίτιδας και της δυσπεψίας ενώ παράλληλα παρουσιάζει και αντιφλεγμονώδη δράση.

Η διατροφική αξία του μάνγκο

Το μάνγκο έχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών,μ ξεχωρίζει όμως για την υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Α. Ένα μάνγκο παρέχει περίπου το ένα τέταρτο της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Α, ένα θρεπτικό συστατικό απαραίτητο για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής και της δραστηριότητας των λευκών αιμοσφαιρίων. Η μη λήψη μάλιστα επαρκούς ποσότητας βιταμίνης Α συνδέεται με μεγαλύτερη ευαισθησία σε λοιμώξεις.

Smoothie με μάνγκο και ανανά

Θα χρειαστείτε:

  • 1 μπανάνα ώριμη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ανανάς κομμένος σε κομματάκια
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού μάνγκο κομμένο σε κομματάκια
  • 1 φιλτζάνι γάλα αμυγδάλου
  • 1 κουταλιά της σούπα chia seeds
  • εάν θέλετε να γίνει ακόμα πιο γλυκό, μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι

Πώς θα το φτιάξετε:

Κόψτε τη μπανάνα σε κομματάκια και βάλτε την στο blender με τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί στο “δυνατό” για μερικά δευτερόλεπτα.

Σερβίρετε σε ποτήρι με πάγο.

Πηγή: suburbansimplicity.com


Πηγή