Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Tips για μαμάδες: Πώς θα πλύνετε σωστά τα μαγιό;

Τα μαγιό είναι απαραίτητο κομμάτι της καλοκαιρινής γκαρνταρόμπας και ειδικά εν μέσω διακοπών, τα φοράμε κάθε μέρα, όλη μέρα.

Ο ήλιος, το αλάτι της θάλασσας, το φθόριο της πισίνας, το αντηλιακό και ο ιδρώτας φθείρουν το ευαίσθητο ύφασμα, για αυτό και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τον σωστό τρόπο να τα πλύνουμε ώστε να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής τους.

Μπορεί το πλυντήριο να είναι η πιο εύκολη λύση, ωστόσο καλύτερο είναι να πλύνετε τα μαγιό σας στο χέρι. Ας δούμε τα βήματα ένα ένα.

Βήμα 1ο

Γεμίστε μία λεκάνη με κρύο νερό βρύσης ή χλιαρό (αποφύγετε το ζεστό νερό καθώς φθείρει περισσότερο το ύφασμα). Βάλτε μέσα στη λεκάνη λίγο απορρυπαντικό ρούχων για το πλύσιμο στο χέρι και ανακατέψτε.

Βήμα 2ο

Βάλτε το μαγιό μέσα στη λεκάνη και τρίψτε το με προσοχή για μερικά λεπτά. Κάντε απαλές κινήσεις χωρίς να το “τσαλακώνετε”.

Βήμα 3ο

Βγάλτε το μαγιό από τη λεκάνη, αδειάστε το νερό με το απορρυπαντικό και ξαναγεμίστε την με καθαρό νερό βρύσης. Βάλτε ξανά το μαγιό μέσα και κάντε απαλό μασάζ για να το ξεπλύνετε από το απορρυπαντικό.

Βήμα 4ο

Ξεπλύνετε το μαγιό για λίγο και σε τρεχούμενο νερό βρύσης και πιέστε το προσεκτικά για να το στραγγίξετε από τα πολλά νερά. Μην το στύβετε, καθώς το στύψιμο καταστρέφει το ύφασμα. Αρκεστείτε στο να το πιέζετε με την παλάμη σας.

Βήμα 5ο

Σειρά έχει το στέγνωμα. Αποφύγετε να απλώσετε τα μαγιό στο ήλιο. Μπορεί να στεγνώσουν πιο γρήγορα, ωστόσο στον ήλιο τα μαγιό ξεθωριάζουν πιο εύκολα. Αντ’ αυτού, απλώστε μία πετσέτα, τοποθετήστε πάνω το μαγιό και τυλίξτε την σε ρολό με το μαγιό προς τα μέσα.

Βήμα 6ο

Ξετυλίξτε την πετσέτα και αφήστε το μαγιό να στεγνώσει πάνω σε αυτήν. Εναλλακτικά μπορείτε να το απλώσετε σε ένα σκιερό μέρος στο μπαλκόνι σας.

magio paidi plusimo

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com / photo credits Julia Kuzenkov

Extra tip:

Με τον παραπάνω τρόπο το αλάτι, οι λεκέδες από αντηλιακό, το φθόριο και ο ιδρώτας θα φύγουν από τα μαγιό. Εάν ωστόσο, υπάρχει και κάποιος πιο επίμονος λεκές δοκιμάστε να τον καθαρίσετε με μαγειρική σόδα. Βάλτε λίγη μαγειρική σόδα απευθείας πάνω στον λεκέ, αφήστε την για μερικές ώρες και στη συνέχεια πλύντε το μαγιό με την ίδια διαδικασία που αναφέρουμε παραπάνω.

Στο πλυντήριο μπορείτε να πλύνετε το μαγιό στο τέλος του καλοκαιριού, πριν το φυλάξετε με τα καλοκαιρινά σας ρούχα.


Πηγή