Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Σπιτικές μάσκες για λιπαρά μαλλιά

Τα λιπαρά μαλλιά συχνά δείχνουν θαμπά και παραμελημένα οπότε μια έξτρα περιποίηση είναι απαραίτητη! 

Εκτός λοιπόν από το λούσιμο με το κατάλληλο σαμπουάν φροντίστε να αφιερώνετε λίγο χρόνο για να κάνετε μάσκα στα μαλλιά σας. Παρακάτω θα βρείτε τέσσερις μάσκες, κατάλληλες για λιπαρά μαλλιά που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας:

Μάσκα με μήλο και μπύρα

Το μήλο, περιέχει διάφορες βιταμίνες και μηλικό οξύ που καταπολεμά τα προβλήματα του τριχωτού της κεφαλής ενώ η μπύρα λειτουργεί ως ξηραντικό λόγω της περιεκτικότητάς της σε αλκοόλη. Λιώστε ένα μήλο , προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μπύρα και φτιάξτε μια λεία πάστα. Απλώστε τη στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά, αφήστε για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με νερό.

Μάσκα με γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι πλούσια πηγή προβιοτικών κι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που βοηθούν στη φροντίδα των μαλλιών και στον έλεγχο της υπερβολικής έκκρισης σμήγματος. Μπορείτε να φτιάξετε αυτή τη μάσκα προσθέτοντας μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε ½ φλιτζάνι απλό γιαούρτι, 1-2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και ένα ασπράδι αυγού. Ανακατέψτε τα καλά για να φτιάξετε μια λεία πάστα. Εφαρμόστε το στα μαλλιά σας και μετά καλύψτε τα μαλλιά για 30 λεπτά. Ξεπλύνετε και χρησιμοποιήστε αυτήν τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα.

Μάσκα με αλόη

Η αλόη βέρα είναι πολύ καταπραϋντική και βοηθά να απαλλαγείτε από τη λιπαρότητα των μαλλιών. Αναμείξτε την αλόη με μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Εφαρμόστε το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής εστιάζοντας στις ρίζες. Ξεπλύνετε μετά από 30 λεπτά.

Μάσκα με μαύρο τσάι

Το μαύρο τσάι έχει ταννικό οξύ το οποίο εμποδίζει την παραγωγή υπερβολικού σμήγματος στα μαλλιά σας, ενώ προστατεύει το τριχωτό της κεφαλής σας σφίγγοντας τους πόρους. Μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε μαύρο τσάι δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Βάζετε 2 κουταλιές της σούπας φύλλα μαύρου τσαγιού σε ένα φλιτζάνι νερό. Βράστε το για 10 λεπτά, στραγγίξτε το και αφήστε το να κρυώσει. Βάλτε το τσάι στα μαλλιά σας και αφήστε το για 30 λεπτά.Ξεπλένετε με άφθονο νερό. 


Πηγή