Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Σπιτική αντιγηραντική μάσκα προσώπου με ακτινίδιο

Το ακτινίδιο είναι ένα πολύ θρεπτικό φρούτο, πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Εκτός από τα οφέλη για τον οργανισμό, θεωρείται ευεργετικό και για την επιδερμίδα.

Τα οφέλη για το δέρμα

Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και E οι οποίες θρέφουν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα. Επιπλέον, μπορεί να μειώσει τα σημάδια γήρανσης και να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ακμής. Μεταξύ άλλων το ακτινίδιο περιέχει και βιταμίνη K που συμβάλλει στην καταπολέμηση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Ε δρα σαν φυσικό αντηλιακό, προστατεύοντας έτσι το δέρμα από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

Σπιτική μάσκα προσώπου με ακτινίδιο, γιαούρτι και ελαιόλαδο

Για την σπιτική αντιγηραντική μάσκα με το ακτινίδιο θα χρειαστείτε μόνο τρία υλικά:

  • 1 ακτινίδιο
  • 1 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Εκτός από το ακτινίδιο, τόσο το γιαούρτι, όσο και το ελαιόλαδο έχουν πολλά οφέλη για την επιδερμίδα. Το γιαούρτι θρέφει και ενυδατώνει το δέρμα σε βάθος, ενώ παράλληλα περιέχει ψευδάργυρο ο οποίος καταπραΰνει τις φλεγμονές που προκαλούνται από την ακμή. Το ελαιόλαδο αντίστοιχα,  έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, D, E και K και έχει επίσης ενυδατική δράση.

Διαδικασία:

Αρχικά ξεφλουδίστε το ακτινίδιο και βάλτε το στο multi ή το blender για να το κάνετε πουρέ. Στη συνέχεια προσθέστε τον πουρέ από το ακτινίδιο, το γιαούρτι και το λάδι σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.

Η μάσκα είναι κατάλληλη για όλες τις επιδερμίδες και μπορείτε να την χρησιμοποιείτε μέρα παρά μέρα. Εάν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή, προτιμήστε να την εφαρμόσετε μία φορά την εβδομάδα.

Πηγή: bellatory.com


Πηγή