Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Tips για μαμάδες: Τέσσερα κόλπα για να βράσει το νερό πιο γρήγορα

Το βράσιμο νερού είναι το πρώτο βήμα σε πολλές από τις συνταγές για τα φαγητά που μαγειρεύουμε καθημερινά, από τις μακαρονάδες, μέχρι τα όσπρια και τα βραστά λαχανικά.

Βέβαια, παίρνει χρόνο ο οποίος γνωρίζετε πολύ καλά ότι σε μία καθημερινότητα με σχολεία, δουλειές, εξωσχολικές δραστηριότητες, διαβάσματα και λοιπές υποχρεώσεις, είναι πολύτιμος.

Τι μπορείτε να κάνετε για να βράσει το νερό πιο γρήγορα; Ιδού!

Βάλτε στην κατσαρόλα λιγότερο νερό

Όσο λιγότερο είναι το νερό που θα βάλετε στην κατσαρόλα, τόσο πιο γρήγορα θα βράσει. Στόχος λοιπόν για να γλιτώσετε χρόνο είναι να βάλετε στην κατσαρόλα ακριβώς όσο νερό χρειάζεστε και όχι παραπάνω.

Βάλτε το καπάκι

Βάζοντας το καπάκι, εκτός από το νερό, παράλληλα ζεσταίνεται και ο αέρας μέσα στην κατσαρόλα ο οποίο υγροποιείται και γίνεται νερό. Αυτή η διαδικασία έχει σαν αποτέλεσμα το νερό να φτάσει σε σημείο βρασμού πολύ πιο γρήγορα.

Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό για να βράσει

Το ζεστό νερό βράζει πιο γρήγορα από το κρύο. Εάν λοιπόν έχετε ηλιακό ή έχει τύχει να ανάψετε τον θερμοσίφωνα λίγο πριν, χρησιμοποιήστε το ζεστό νερό για να φτιάξετε το φαγητό σας.

Χρησιμοποιήστε κατσαρόλες μεγάλης διαμέτρου

Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε την ίδια ποσότητα νερού, αλλά η στάθμη του θα είναι πιο χαμηλή. Με αυτόν τον τρόπο, περισσότερο νερό είναι εκτεθειμένο στον πάτο της κατσαρόλας, συνεπώς θα ζεσταθεί και πιο γρήγορα.

Πηγή: allrecipes.com


Πηγή